24H2 veya üzeri bir Windowsu eski bilgisayara kurun


24H2 veya üzeri bir Windowsu eski bilgisayara kurun
Microsoft, her yeni işletim sisteminde Windows kurulum ihtiyaçlarını zorlaştırmaktadır. Önce TPM ardından POPCNT... ilerde ne çıkar bilinmez. Elbette tüm bunlara yanıt olarak kullanıcılar ve yazılımcılar


farklı yöntemler geliştirip bu kısıtlamaları aşarak 8-10 yıllık bilgisayarlarına en yeni Windows sürümlerini kurmayı başarmaktadırlar. Eğer elinizde eski bir bilgisayar bulunuyorsa ve denemek için bile olsa Windows'un en son sürümünü kurmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek bu kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Yöntemi kullanıma sunan kişi ; Rufus yardımcı programının kodlayıcısı olan yazılım geliştiricisi Pete Bard tır ve kendisi kısıtlamayı aşmak için kullanılabilecek bir dizi kayıt defteri ayarının ayrıntılarını paylaşmıştı.

1. Kurulum ekranındayken Cmd den çalıştırılacak komutlar

Eğer yerinde yükseltme yapıyorsanız setup.exe yi çalıştırmadan önce aşağıdaki komutları , yönetici yetkilerinde çalıştırılmış olan bir Komut isteminden uygulamanız gerekir.

reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\CompatMarkers" /f 2>NUL
reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Shared" /f 2>NUL
reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\TargetVersionUpgradeExperienceIndicators" /f 2>NUL
reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\HwReqChk" /f /v HwReqChkVars /t REG_MULTI_SZ /s , /d "SQ_SecureBootCapable=TRUE,SQ_SecureBootEnabled=TRUE,SQ_TpmVersion=2,SQ_RamMB=8192,"
reg.exe add "HKLM\SYSTEM\Setup\MoSetup" /f /v AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU /t REG_DWORD /d 1

Aşağıdaki resim komutların uygulanmış halini göstermektedir.

Eski bilgisayara yeni windows kur

2. Rufus kullanarak eski bilgisayara 24H2 ve üzeri Windows kurun

1. Rusuf son sürümüne üstteki kodları entegre etmiş görünüyor. sayfa sonundaki linkten indirdikten sonra exe dosyasını çalıştırın ve sisteminizi UEFI mi yoksa MBR olarak mı formatlayacaksınız kısmını belirledikten sonra kendinize göre gerekli ayarları yapın. Ben test amaçlı olarak , Disk bölüm düzenini : MBR seçtim ve "Seç" butonu ile 24h2 ISO dosyasını seçtim.

Rufus arayüzü ilk ayarı

2. Son olarak Başlat butonuna tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir arayüz gelecektir. Ben tüm seçeneklere tik koydum , siz bu kısmı tercihlerinize göre özelleştirebilirsiniz. İlk resimdeki Ok butonuna tıkladığınızda Usb bellekteki tüm verilerin silineceğine dair bir uyarı mesajı belirecektrir buna da "Tamam" deyin.

Rufus arayüzünde TPM atlatma ayarı

3. USB yi formatlama işlemi başlayacak ve birkaç dakika içerisinde işlem tamamlanacaktır.

Rufus ile ISO usb ye yazdırııldı

Burada dikkat edilmesi gereken bir husus USB belleğin mümkünse USB 3.0 veya üzeri olmasının format hızını arttıracağıdır. 2.0 çok daha yavaş çalışacaktır. Artık Bu USB belleği Eski bilgisayara en yeni Windows sürümünü (Mesela 24H2) kurmak için kullanabilirsiniz.

- Rufus ile Windows 11 kurulum kısıtlamalarını kaldırın Burada

- Rufusun unattend.xml dosyası nasıl düzenlenir Burada


6 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Nixdorf
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Süleyman
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Kayserilifatih

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha