Hatırlarsanız önceki makalelerimizden birinde , Microsoftun veri kurtarmak için sunduğu "Windows File Recovery" isimli arayüzü olmayan uygulamadan bahsetmiştik. Microsoftun bu özensiz çalışmasından
birçok kullanıcı , Cmd arayüzünden kodlar girilmesi gerektiği için faydalanamamıştı Burada , bunu farkeden gönüllü coderlerden biri ilgili yazılıma kullanışlı bir arayüz yapıp sitesinden kullanıcılara sunmaya başladı ismi ; WinfrGUI olan bu ücretsiz ve Türkçe dil desteği tarafımızdan verilmiş olan uygulamayı sayfa sonundaki linkten edinebilirsiniz. yazılım üreticisi nedense Portable seçeneği eklememiş fakat bizler kurulum dizininden klasörünü olduğu gibi alınca portable olarak gayet stabil şekilde çalıştı , dilerseniz portable olanını edinebilirsiniz.
WinfrGUI ile silinen dosya nasıl kurtarılır
Bilgisayar kullanıcılarının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri , önemli bir dosyayı kazara silmektir heleki , geri dönüşüm (Çöp) kutusuna giden bu dosyayı farketmeyip "Geri Dönüşüm kutusunu Boşalt" demişseniz başınızdan aşağı kaynar sular dökülür, çünkü veri kurtarmanın garantisi yoktur ve kurtardığınız kadarı ile yetinmek zorundasınızdır. Gelelim WinfrGUI nin kullanımına.
1. Yazılımı Anasayfasından edinin. yada sayfa sonundaki Portable sürümünü indirin. Portable sürümü direkt olarak Türkçe arayüzü ile gelecektir.
2. Yazılımın açılması 3-5 sn kadar sürebilir lütfen bekleyin. Sağ üst köşedeki ızgara menüde Language altında Türkçe dilini seçebilirsiniz.
Hangi dizinden kurtarma yapacaksanız ilgili dizini seçin ve sol dip kısımdaki Şuraya kaydet kısmından kurtarılacak dosyaların hangi dizine kaydedileceğini belirleyin.
Eğer sol dipteki "Gelişmiş Ayarlar" kısmına tıklarsanız , karşınıza hedef dosya türleri penceresi gelecektir, buradan kurtarılacak belirli dosya türlerini seçebilirsiniz. Ben masaüstümde deneme.txt isimli bir dosya oluşturdum içerisinde de deneme yazdım ardından bunu silip , Geri dönüşüm kutusunu boşalttım. WinfrGUI ile kurtarma işlemini , Belgeler kutucuğuna tik koyduktan sonra , özel uzantılar/Dosya adları kısmına .txt yazdım
Ve ilk resimde sağ dipteki kurtarmaya başla butonu ile taramayı başlattım. Hızlı tarama çalışıyor ekranı belirdi ve kısa sürede tamamlandı.
Hızı tarama tamamlandı ekranında sağ altta bulunan Kurtarılan dosyaları görüntüle butonuna tıklayın.
Ben Geri dönüşüm kutusundan bir .txt dosyası kurtarma denemesi yaptığım için $recycleBin klasörnü tıkladım ve ardından ismi birçok numaradan oluşmuş klasörü açtım ve nihayet yine ismi dolarla başlamış olan txt dosyasına ulaştım bunu tıkladığımda gerçektende içerisinde deneme yazdığını gördüm.
yani deney başarılı oldu ve çöpten de sildiğim txt dosyasını sorunsuz kurtardı. Burada dikkat etmeniz gereken şey kurtarılan dosya isminin bire bir aynı olmayacağıdır. Ayrıca siler silmez kurtarmaya çalışmak çok daha iyi sonuç verecektir.
- Açılmayan bilgisayardaki verileri Not defteri ile kurtarmak Burada
- Veri Kurtarmada dikkat edilmesi gerekli hususlar Burada
Katılıyorum 🙂
Ooo güzel konu. Foruma yakışır.
Malesef bu durum bütün kurtarma yazılımlarında aynıdır.
Veri kurtarma yazılımlarında isimler hep değişiyor. Onda sorun yok. yeterki kurtarsın lakin videoda gördüüm kadarı ile bir kere kurtardı bir kere kurtaramadı. Buda şansın %50 olduğunu gösterir.