Günümüzde cep telefonu olmayan kişi pek azdır , hele hele ülkemizde 10 yaşında çocukların ellerinde , ailesinin maddi durumunu yansıtan adeta bir statü sembolü haline gelmiş cep telefonları bulunmaktadır.
Bu yaşıma kadar birden fazla ülkede yaşamış biri olarak ülkemizdeki bu APTALCA durumu dünyanın başka bir ülkesinde görmenin neredeyse imkansız olduğunu söyleyebilirim. Vahşi Kapitalistleri en çok biz sevindiriyoruzdur herhalde , Bir almana elindeki 10 yıllık telefonu değiştirip değiştirmeyeceğini sorduğunuzda size tuhaf tuhaf bakıp neden değiştireyimki bozuk değil der. Düzgün çalışan bir şey neden yenisi ile değiştirilirki ? insanlar nasıl sömürüldüklerini bile anlamadan televizyonlardaki subliminal mesaj ve reklamlarla otonom davranışlara itilirler ve bunun farkında bile değildirler işte ülkemizde olup biten de tam olarak budur (Statü sembolü).
Günlük hayatımızda süre ölçmek en sık ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biridir, mesela çay mı demleyeceksiniz , Optimum demleme için belirli bir süreye ihtiyaç vardır. Spor mu yapıyorssunuz kaç dakikada yürüdüğünüz veya bir mesafeyi nekadar sürede aldığınız önemlidir. İşte tüm bunları ceplerimizde bulunan akıllı telefonların kronometre özelliği sayesinde ölçebiliriz. Aşağıdaki anlatım Android PIE 9.0 sürümü bir telefon üzerinden yapılmıştır.
Akıllı telefonun kronometresi nerededir ve nasıl çalıştırılır
Cep telefonunun ana ekranını aşağıya doğru kaydıralım ve sol üst köşede bulunan saat göstergesinin üzerine tıklayalım
Yeni açılacak ekranda kronometre sekmesine geçiş yapalım ve ortadaki butona dokunup süreyi çalıştıralım
işimiz bitince aynı yerden durduralım. İlgili ekranda Kronometre dışına Kum saati Alarm gibi faydalı özelliklerde bulunmaktadır mesela bir sınav yapacaksanız ve süresi 45 dakika ise kum saati tam da bu iş için kullanılabilir yada fırınınızın saati bozulduysa ve börek 40 Dk da pişiyorsa yine kum saati ile tepsiyi fırından nezaman çıkartacağınızı tam olarak bilebilirsiniz.
Alarm fonksiyonu ile sabah uyanacağınız saati belirleyebilir veya farklı işlemler için sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz. Akıllı telefonlardaki bu alarm özelliğinin sevmediğim tarafı telefonu kapatınca Alarmın da kapanması , yani Uyurken telefonun açık kalması gerekiyor . halbuki eski modellerde mesela nokia c2 de alarmı kurduktan sonra telefonu kapattığınızda bile sabah otomatik olarak alarm devreye giriyor ve sizi uyandırıyordu böylece cep telefonunun açık kaldığı süre boyunca yaydığı radyasyona maruz kalmıyorduk - Burada
- Android telefon istenen saatte açılsın veya kapansın Burada
- Evlerimizdeki görünmez tehlike kablosuz ağ ve cep telefonu sinyalleri Burada
- Android Telefon ekranındaki üst menüyü düzenleyelim Burada
- Android telefonda pil yüzdesi görünmüyor Burada
- Cep telefonu sesini bilgisayar hoparlöründen dinleyelim Burada
Katılıyorum , Teknoloji bazı kolaylıklar sağlarken , eksi yönleride olabiliyor malesef.
Android telefonlarda telefon kapalı iken çalmamasından bende şikayetçiyim.