Paypal uzun süre önce türkiyeden çekildi , peki olmayan bir hizmet için fatura oluşturma başlığı da nerden çıktı diye aklınızdan geçirmeyin yurt dışında yaşayan birçok Türk vatandaşı var onların yaşadığı
ülkelerde Paypal kolay kolay yasaklanmaz. Bence Paypalın yasaklanması Tükiyeye az da olsa döviz girişinin önünü kesmiştir. Çünkü paypal uluslararası ödemelerde kabul edilen güvenilir bir ödeme aracıdır. Mesela yurt dışından hosting alacaksınız veya Alieexpress gibi sitelerden ürün getirteceksiniz yada Türkiyede sattığınız ürünleri yurt dışına da satacaksınız bu durumda kesinlikle Paypal işinize yarayacaktır.
Yurt dışında herhangi bir paypal hesabı açmamış olanlar , Türkiyedeki uygulamayı Paypal zannedebilirler lakin değildi malesef. Bizde herşeyde olduğu gibi paypal da çarpıtıldı , mesela birzamanlar kredi kartı olmayana Türkiyede paypal açtırmadılar. Bu yanlış bir uygulamaydı ve paypalın Avrupa standartlarına uymuyordu. Almanyada paypal hesabı açarken sizden sadece bir banka hesabı isterler ama asla kredi kartı bilgileriniz istenmez , en azından pen berlinde paypalımı bu şekilde açtım. Türkiyedeki uygulama sebebi ile birçok kişi mağdur olmuştu ve bunun sorumlusu da kesinlikle Bankalardı. Paypal Türkiyeden çekilince aşağıdakiler yazıldı çizildi mesela.
- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun PayPal'da gerçekleşen para akışını denetleyemiyordu ve Denetlenemeyen yüklü bir para akışının kontrolü sağlanmak istendi.
- PayPal Türkiye'de bir mükellef olarak bulunmayı reddediyordu.
- Denetlenemeyen parayla gelen güvenlik açığı da para aklamanın önünü açıyor.
Size tek diyeceğim bu bahanelerin komik ötesi olduğudur.Paypal diğer avrupa ülkelerinde hangi haklara sahipse Türkiyede daha fazlasına sahip değildi. İstesenizde paypal üzerinden kara para aklayamazssınız (Bu iş BITCOIN gibi dijital paralar üzerinde yapılıyor), birkaç sene paypal kullanmış olan limitleri ve kontolleri bilir. Herneyse gelelim konumuza.
Paypalda Fatura nasıl kesilir
Fatura kesmek için paypal ana ekranındayken hemen Send butonunun alt kısmında bulunan Create an Invoice linkine tıklayın.
Yada aşağıdaki linki tarayıcınızın Adres satırına yapıştırıp Enter tuşuna basın
https://www.paypal.com/invoice/s/manage#
Son 30 günde oluşturduğunuz Faturalar karşınıza gelecektir. Bunlardan mesela sonuncusunun en sağındaki Üç nokta kısmına tıklayıp aşağı açılır menüden Copy kısmını seçerseniz Editleyip aynı kişiye farklı tutar ile yollayabilirsiniz, buda sizi Faturayı tekrar tekrar düzenlemekten kurtarır.
Neticede karşınızdaki kişiye aşağıdaki gibi bir fatura gidecektir. Bunu link olarak yollayabilir, Pdf olarak indirip email eki şeklinde ulaştırabilir veya Send butonu ile direkt karşıdaki kişinin paypal emailine ulaştırabilirsiniz.
Eğer şablonlara ulaşmak istiyorsanız; Log Out un yanındaki dişli çark ikonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda Seller tools linkine tıklayıp yeni açılacak ekranda kaydırma çubuğunu aşağıya doru kaydırıp Getting Paid başlığı altında bulunan Invoices bölümündeki manage linkine tıklayın.
Paypalda Faturayı Pdf olarak indirelim
Faturaları yönet (Manage Invoices) ekranına geri gelelim (Üstte URL linki verilen yer) ve buradaki listeden Pdf olarak indirmek istediğimiz faturayı bulalım ardından sağ köşesindeki Üç noktaya tıklayalım ve aşağı açılır menüden PDF olarak indirelim (Üstteki resimde Copy kısmını seçmiştik). Eğer Yurtdışı ile ticaret için paypala ihtiyacınız varsa yurtdışında yaşayan güvendiğiniz bir tanıdığınızın kullanmadığı bir banka hesabı üzerinden alacağı Paypal ile bu işi yapmayı deneyebilirsiniz.
- Paypalda otomatik yetkilendirmeleri iptal etme Burada
- Gmail Mobil görünümde oturum nasıl kapatılır Burada
17 Aralık 2018 Tarihli başlık güncellendi
#PaypalTRaçılsın
#PaypalTRşimdi
Belki Türkiyede tekrar faliyete başlar.
Paypalda fatura kesildiğini bilmiyordum. Öğrenmiş olduk. umarım Türkiye'de paypal kullanabiliriz bir gün.
Sabah sabah beni güldürdünya umarım Allahta seni güldürür 😀
Gözlüksüz, başlığı Papatya Falı nasıl oluşturulur diye okudum kısa bir şok geçirdim 🙂 Sevgiler...
Paypalı uzun yıllardır kullanıyourm lakin Türkiyede yasaklı olması hoş değil ,umarım tekrar Türkiye ile anlaşırlar.
Almanyada'ki kardeşime bu linki vereceğim. Güzel bir bilgi olmuş