Windows 8 den sonraki sistemlerde tamir seçenekleri daha da geliştirildi,kullanıcıya;sistemi yenileme veya sıfırlama,sistem görüntüsü kurtarma,sistem geri yükleme veya otomatik onarım gibi birçok
seçenek sunuldu mesela buradaki sıfırlama yöntemini uygulayabilmek için bozuk olsa bile sistemin açılıp masaüstüne ulaşılabilmesi gerekir.Peki varsayalım Windows,kullanıcı giriş ekranına kadar geliyor sonrasında hata veriyorsa veya kullanıcı vaya admin girişi yaptırmıyorsa sistemi nasıl tamir edeceğiz ? işte bu yazı konumuzda bunu açıklamaya çalışacağız.
1. Oturum açma (Login) ekranına kadar geldiniz ama sonrasına devam edemiyorsanız , Oturum açma ekranındayken sağ alt köşedeki kapatma düğmesine basın , kapatma seçenekleri açıldığında klavyedeki Shift tuşuna basın ve elinizi çekmeden yeniden başlat kısmına tıklayın.
2. Karşınıza gelen gelişmiş seçenekler ekranında sorun gider kısmını seçin
3. Bir sonraki ekranda Bilgisayarı sıfırla ve gelişmiş seçenekler karşınıza gelecektir
Eğer sıfırlamak istiyorsanız direkt sıfırlamayı seçebilirsiniz , eğer gelişmiş seçenekler'e tıklarsanız , geri yükleme dahil birçok kurtarma seçeneğinin yeraldığı bir ekranla karşılaşırsınız.
Eğer bir sistem geri yükleme noktanız veya sistem görüntünüz varsa bunu geri yükleyebilirsiniz yada başlangıç onarımı yapabilirsiniz , eğer sıfırlamayı seçerseniz bunu iki şekilde yapabilirsiniz
1. Dosyalarımı sakla : Uygulama ve ayarları kaldırır , kişisel dosyalarınızı saklar (Eğer dosyalarınız önemli ise bu seçeneği seçin)
2. Her şeyi kaldır : Tüm kişisel dosyalarınızı , Uygulamalarınızı ve ayarlarınızı kaldırır (Format) seçeneğini seçelim
Sistem Kullanıcı giriş ekranına bile gelmiyorsa yani hiç açılmıyorsa , Windows başlangıç onarımını deneyebilirsiniz - Burada , gel gelelim nedense ben bu başlangıç onarımının henüz bir işe yaradığına şahit olmadım. Sizde de işe yaramaz ise Sisteminizle aynı sürüm ve mimarideki bir Windows 10 ISO sunu microsofttan indirin ardından Rufus ile USB belleğe yazdırın - Burada sonrasında USB bellekten sistemi başlatın ve Yüklenecek dil vs. ekranında ileri butonuna tıklayın, bir sonraki ekranda Şimdi yükle butonu yeralacaktır bunun hemen sol alt köşesinde Bilgisayarınızı onarın kısmı yeralır buraya tıklayıp yönergeleri takip edin.
Böylece Oturum açmadan Windows 10 tamir seçeneklerine nasıl ulaşacağımızı görmüş olduk ve birçok durumda burada yeralan seçeneklerden birtanesi oldukça işimize yarayabilecektir.
- Windows 10 nasıl sıfırlanır Burada
- Registrynin tamamını yada birkısmını yedekleyin Burada
- Açılmayan Bilgisayarı güvenli mod ile başlatın Burada
- Windows 10 u formatsız tamir edelim (Tamir yüklemesi) Burada
- DISM komut aracı ile Windows 10 tamiri Burada
- Windows işletim sistemlerini tamir edelim Burada
- Kurtarma ortamı bulunamadı hatası Burada
- DISM komutları ile hızlı Windows kurulumu Burada
- Açılmayan Bilgisayardan verileri Not defteri ile kurtarmak Burada
- Windows ta Başlangıç onarma nasıl yapılır Burada
- Sabit Disk (HDD) üzerinden Windows kurun Burada
- Windows 10 ISO sunu Flash (Parmak) belleğe yazdıralım Burada
12 Ağustos 2015 Tarihli başlık güncellendi
Zaten sanırım Windows 10 ancak sonrasında BETA lıktan çıkacak.
Vay arkadaş ne meşur oldu bu Windows sıfırlama, biz bu Windows'u sıfırlayacağımıza, kast kafalı hintli CEO'yu sıfırlasak yada Bill Amca'ya sıfırlatsak nasıl olur....?
(bence çok güzel olur, tadından yenmez Windows 10)
Teşekürler Emrullah, selamlar.
faydalı bir bilgi daha..
Umarım faydalı olur , selamlar
Arkadaşım için faydalı olacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde bu sorun ile karşılaştı. Ona bu linki vereyim ilgilensin. teşekkürler
Bu gibi durumlar için sanırım en iyisi Acronis true image gibi bir yazılımla sistem yedeği oluşturup bir sıkıntı olunca da geri almak
Web Link ...
üsttek, eski bir versiona ait kısmetse bir ara onuda güncelleriz
Windows 8.1 de sistem görüntüsünü oluşturup daha sonra sorun olduğu aman tekrardan geri yükleye biliyordum.
Windows 10 da Dosya geçmişinde sistem görüntüsü oluşturdum D sürücüsüne. Ve daha sonra format Usb sini taktım açılıştan kurulum aşamasından sonra windowsu onarından system görüntüsü geri yükle dedim windows 10 desteklemiyor dedi.
Windows 8.1 kurulum usb sini denedim desteklemiyor demedi ama son aşamada oda hata verdi yapı farklı gibisinden hata verdi. Windows 7 kurulum usb si denedim aynısı.
Neyse D deki sistem görüntüsünü sildim bu seferde Denetim masası ’’Yedekleme ve Geri Yükleme (Windows 7) den sistem görüntüsü D ye oluşturdum . Açılıştan Kurulum Usb lerini takıp tek tek ilk yaptığımı yaptım yani Sitem Görüntüsü Geri yükle dedim. Sonuç diğerinden aynı.
Ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.