Günümüzde herşey internet üzerinden yapılmaya başlandı , alışverişler , başvurular , hatta iş bile hal böyle iken çocuklarımızda bundan nasibini alıyor , öğretmenleri onlara , internetten araştırsınlar
diye birsürü ödev veriyor , gel gelelim çocuğa bilgisayar teslim etmek , verilerinizin kaybı yada bilgisayarınızın çökmesi riskini de beraberinde getiriyor , hernekadar kısıtlı kullanıcı hesabı açarak bu riski azaltmaya çalışsanızda malesef bu yeterli olmuyor (Tecrübe ile sabittir) , sürekli başlarında durmak ta kar etmeyeceğine göre , şöyle internetten birşey indirip sisteme zarar veremeseler , dizinlere ve dosyalara erişemeseler ve dosya silinmesi riski olmasa ne hoş olurdu değilmi ? Buradaki yazımızda anlattığımız yöntem işimizi kolaylaştırsada Sadece Windows 8 in bazı sürümlerinde kullanılabiliyor ve uzunca işlemler gerektiriyor ilaveten internet explorerde adres barı yok , işte Simple Kiosk mode kullanıcının bilgisayara zarar vermemesi için tasarlanmış bir yazılımdır , işin güzel tarafı diğer benzerleri gibi ayarlarla vs. ile uğraşmanıza gerek olmaması ve çoluk çocuğa güvenle interneti bırakabileceğiniz bir arayüz oluşturmasıdır bu arayüzde sadece internet explorer çalışmakta olup kullanıcının dizinlere veya dosyalara erişimi kısıtlanmıştır. kullanımına gelince:
1. Masa üstündeki ikonuna çift tıklayalım , yazılım çalıştığından sizden bir şifre belirlemenizi isteyecektir
kendimize göre bir şifre belirleyelim , fakat Şifreyi unutmamaya dikkat edelim
2. Enable kiosk butonuna basalım , hesabınızdan çıkış yapılacaktır , hesabınıza tekrar giriş yaptığınızda sadece internet explorerin çalıştığı bir arayüzle karşılaşacaksınız (Aşağıdaki resim)
Kullanıcı sadece internet exploreri kullanabilecek ve dizinlere yada dosyalara erişemeyecektir. yeni internte explorer penceresi açabilir , internet exploreri Tamamen kapatabilir , sayfalar arasında gezinebilir ama herhangi birşeyi indiremez , eğer indirmeye kalkarsa aşağıdaki uyarı ile karşılaşacaktır
eğer hesaptan çıkış yapıp bilgisayarı kapatmak isterse sağ üst köşedeki buton yardımı ile bunu yapabilir tıklandığında Kiosk modundan çıkılacaksa ilk başta oluşturduğumuz Şifreyi girip "Disable Kiosk" butonuna , eğer sadece hesaptan çıkış yapılacaksa "Log off" butonuna basılması gerekir.
Yazılım her nekadar çocukların bilgisayara zarar vermemeleri için tasarlanmışsada , rahatlıkla kütüphaneler ve halka açık yerlerde kullanıma sunulan bilgisayarlarda da kullanılabilir.
Desteklediği işletim sistemleri: Windows xp , Vista , Windows 7 , Windows 8 , Windows 8.1 (x86-x64)
Desteklediği diller: İngilizce
CRC32: 567c2585
MD5: 57015466d2b5e547f236bc3ea62ea140
SHA1: 22ecfadd3f3dbb7295c00f9a119447ef2e715c0c
Lisans: Freeware/Ücretsiz
Yayımcı: Sorum.net
Boyut: 337 kb
Şifre: sordum
Şifre: sordum
Rar dosyası şifreli... Şifresi nedir ?
2014 yılına ait bir yazılım ve desteklediği işletim sistemleri arasında Windows 10 yoktu , yinede Test için teşekkürler.
Yeniden Merhaba,
Geri yükleme işe yaradı sistem açıldı.
Bilginize.
Merhaba Hocam,
Programı indirip kurdum lakin (windows 10) Sorun şurada ki ctrl+alt+delete tuşlarıyla açılış yapıyorum (çift kullanıcım var) malesef kurulum yapıp şifre işleminden sonra oturum kapandı ama geri açılamadı yani ctrl+alt+delete kombinasyonu çalışmıyor. Şuanda geri yükleme yapıyorum bakalım düzelecekmi. (güvenli mod ve Windows PE seçenekleri denedim olmadı)
Kuracakların bilgisine.
Teşekürler kemal Birhayli eski bir yazılım yeni windows 10 sürümlerinde denemedik lakin çalıştığını yorumundan anlıyorum , Önerilerin için sağolasın kısmetse değelendiririz.
Elinize sağlık. Aslında program bölümü özelleştirilebilir olursa ve bilgisayarı kapat eklenirse bir çok alanda kullanılabilir.
Çalışma mantığı oldukça güzel. (WinLogon\Shell)
Alt-Gr tuşu engellendiğini gördüm bu yüzden klavyedeki özel karakterleri kullanamıyorum. £#$½{[]}\| gibi
Not : Adres çubuğuna file://C:\Windows\System32\cmd.exe yazdığımızda Komut İstemini açabilme yetkim var.
Saygılarımla
Piyasada birçok filtre programı mevcut bazılarıd a ücretsiz , şimdilk düşünmüyoruz ama kısmet , yorum için sağolasaın
üstad eline sağlık gayet güzel olmuş. Yalnız esas tehlike internetin kendisi bilgisayarı korudukta esas olan çocuğu korumak. Hayrınıza bir filtre programı yapsanız süper olur....