Bir komutla kablosuz ağ sinyal gücünü bulalım


komutla kablosuz ağ sinyal gücünü bulalım
Bilgisayarlardaki kablosuz ağ gösterge ikonunun şekli bilinçli olarak o şekildetasarlanmıştır ikondaki her bir halka sinyal gücünü temsil eder , tek çizgi az çektiğini iki çizgi orta karar üç çizgi ise tam (full) çekiş

gücünü temsil eder , bu gösterge genellikle benzer şekli ile cep telefonlarında da yeralır. Window 10 veya daha alt bir sistemde wlan , Wi-Fi yada diğer adıyla kablosuz ağ denen bağlantı türünü temsil eden simge bazen görünmez olabilir veya bozulabilir bu gibi bir durumda özellikle işyeri gibi dışarıdan program kurmanın yasak olduğu bilgisayarlarda anlık sinyal gücünü görüntülemek bir hayli güçtür. Kablosuz ağ simgesi görünüyor olsa bile sinyal gücünün kesin rakamını elde etmek istiyorsanız Komut istemi dediğimiz Cmd den bir komut vermeniz yeterlidir , işte nasılı :

Kablosuz sinyal gücü

1. Kablosuz ağımızın açık olduğundan ve bağlı olduğumuzdan emin olduktan sonra Komut istemini yönetici yetkilerinde çalıştıralım ve ardından aşağıdaki komutu verelim

netsh wlan show interface

Karşımıza aşağıdaki gibi belirli bilgilerin yeraldığı bir ekran gelecektir.

Kablosuz sinyal gücü Komutu

burada bizi ilgilendiren "Signal" yazan yerin karşısındaki kısımdır bende sinyal gücü %99 olarak görünmektedir. Üstteki komutu kablolu internete bağlıyken uygulamayınız çünkü sonuç vermeyecektir. Konu hazır ağ ve internet bağlantısından açılmışken aşağıda sıralı halde işinize yarayacağını düşündüğüm faydalı bazı komutları paylaşıyorum.

Ağ ve internet bağlantısı için Faydalı komutlar

1. Ayrılmış IP adres aralığı : 192.168.0.0 - 192.168.255.255 dir bu adres bloğu ve tamamen özeldir. İnternette yönlendirilemez. Sözleşmeyle, 192.168.1.1 birçok Routerin varsayılan adresi olarak kabul edilir. sizdeki atanmış ip adresini bulmak için aşağıdaki komutlardan birini kullanmanız yeterlidir. ikinci komut Ethernet kartı , wlan kartı gibi internet erişimi ile ilgili önemli bileşenlerin ayrıntılarını göstertmek için gereklidir.

ipconfig
ipconfig /all

2. Komşudan sinyal gönderen Kablosuz ağları görmek ve sinyalin geldiği kanal ayrıntıları , Donanım-Adresi (BSSID) .. gibi ayrıntılar için aşağıdaki komutu kullanmanız gerekir.

netsh wlan show all

Üstteki komutla elde edilecek liste çok uzun olabileceğinden aşağıdaki iki komut daha sağlıklı sonuç verecektir.

netsh wlan show all > %TEMP%\netsh-wlan.txt
start %TEMP%\netsh-wlan.txt

Normalde bağlanabileceğiniz kablosuz ağlar windows ta halihazırda gösterilir eğer herhangi bir şekilde bu özellik çalışmaz hale gelirse yada başka sebeplerle yakınlarınızda bulunan bağlanılabilecek kablosuz ağların dökümünü almak isterseniz cmd yi açıp aşağıdaki komutu vermeniz yeterlidir

netsh wlan show networks mode=bssid

3. Kablosuz ağa bağlanamıyorsanız , wlan kartı DHCP üzerinden ip adresi alıyormu , Dns ayarları normalmi gibi soruların cevabını ise aşağıdaki komutla öğreniriz.

netsh interface ip show config

Üstteki komut bize aşağıdaki gibi bir çıktı verecektir.

ip show config komutu

Eğer listeyi Ağ kartlarının isim veya ID leri ile kısıtlamak istersek aşağıdaki komutu kullanırız.

netsh interface ipv4 show config

4. Kablosuz bağlantısında herşey normal görünmesine rağmen nete bağlanmıyorsa Ağ-geçidi ve DNS-Server adresi eksik olabilir , tekrar DHCP üzerinden bunları doğrultmak için aşağıdaki komutun kullanılması gerekir.Bağlantı ismi yerine kendi Kablosuz bağlantınizin adı gelecektir,

netsh interface ip set dns "Bağlantı ismi" dhcp
netsh interface ipv4 set address "Bağlantı ismi" source=dhcp

Ağ geçidini kullanan aygıtlar için ise aşağıdaki komut kullanılabilir.

netsh i ipv4 sh r

Eğer Ağ halihazırda IPv6 ile çalışıyorsa:

netsh interface ipv6 show interfaces

Aktif olan IPv6 adreslerinin geçerlilik süresi şu komutla bulunur

netsh interface ipv6 show addresses Adapter-ID

diğer bilgisayarlar ile erişim de ping komutu ile kontrol edilir mesela sordum.net ile IPv4 üzerinden erişim:

ping -4 www.sordum.net

ve Ipv6 üzerinden erişim:

ping -6 www.sordum.net

eğer ping komutundan geçerli bir sonuç alınamazssa tıkanıklığın nereden kaynaklandığını bulmak için şu komutu verebilrsiniz:

tracert ip adresi

(ip adresi kısmına yanıt alınamayan ip gelecek) ping komutu için ek yazılım kullanmak isteyenler Fping ve hrPing yazılımlarından faydalanabilirler.

- İnternet bağlantı sorunlarınızı giderin Burada

- Laptopun bozulan ethernet kartına çözüm Burada

- Sağ tuş ile internet hızımızı test edelim Burada

- Kablolu bağlantımızı kablosuz paylaşalım Burada

- NetAdapter - İnternet problemleriniz için hepsi birarada çözüm Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Furkan adil

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha