Fotoğraflar uygulaması yüklenmeyip hata veriyor


Fotoğraflar uygulaması yüklenmeyip hata veriyor
Güncellemeleri kapalı tuttuğum için arada Uygulamaların varsa yeni sürümlerini indirip ".Msixbundle" uzantılı Paketleri çift tıklayıp kurarak uygulama sürümlerini yükseltiyorum. Her nedense en son Microsoft


Fotoğraflar uygulamasını bu şekilde yüklemeye kalktığımda "Uygulama yükleyicisi paket bağımlılıklarını Yükleyemedi" hatası verip sağ at köşeden de Microsoft Fotoğraflar yükleme başarısız oldu hatasını verdi. Eğer sizde de uygulamalardan herhangi biri yüklerken bu hatayı veriyorsa aşağıdaki yöntem ile bu sorunu aşabilirsiniz.

Fotoğraflar uygulaması yüklenmiyor

Uygulamaları yüklerken alınan 0x80070005 hatası ve çözümü

1. Bu tür durumda insanın aklına ilk gelen ; Ayarlar - Uygulamalar - Yüklü uygulamalar kısmındaki üstte yeralan arama boşluğuna Fotoğraflar yazıp çıkan ikonun sağ tarafında yeralan üç noktaya tıklayıp kaldır demek ve fotoğraflar uygulamasını yeniden yüklemeye çalışmaktır.

Fotoğraflar uygulamasını kaldır

2. Elbette Fotoğraflar uygulamasını kaldırma işlemini Powershell konsolundan verilecek bir kod ile de gerçekleştirebilirsiniz.

winget uninstall -e Microsoft.Windows.Photos_8wekyb3d8bbwe

Ben kodu uyguladığımda aşağıdaki çıktıyı aldım. Neticede başarılı şekilde kaldırıldı.

Fotoğraflar uygulamasını komutla kaldır

Gel gelelim zaten güncellenmeyen fotoğraflar uygulamasını paketine çift tıklayıp değil Powershellden bir kod vererek yüklemek en doğru yaklaşım olacaktır o nedenle powershell konsolunu yönetici yetkilerinde açtıktan sonra aşağıdaki kodu verin.

winget install 9WZDNCRFJBH4

Lakin komut çıktısı bu sefer Error Code : 0x80070005 verip Fotoğraflar uygulamasını kurmadı.

Error 80070005

Uygulama yükleyicisi paket bağımlılıklarını yükleyemedi

Böyle bir hata alırsanız ilk yapmanız gereken şey eğer güncellemeleriniz kapalı ise açmaktır çünkü komut Microsoft serverlarından ilgili paketi indirip kurmaya çalışırken indiremediğinden bu hatayı vermektedir. Bende Güncellemeleri açıp kodu tekrar uyguladıktan sonra , sözleşmeyi kabul ediyormusunuz sorusuna Y (Yes) dedikten sonra kurulum başarılı şekilde tamamlandı.

Kod ile fotoğraflar uygulamasını kur

Muhtemelen Fotoğraflar uygulaması kurulum sırasında güncellemeler açıkmı diye kontrol ediyor ve kapalı ise kurdurtmuyor. Eğer farklı bir uygulama bile olsa kurulumda benzer bir hata alırsanız ilk yapmanız gereken şey güncellemeleriniz kapalı ise açmak olmalıdır.

- Bir mağaza uygulamasını komutla çalıştırın Burada

- Mağaza uygulamalarını sağ tuşunuza ekleyin Burada


3 Yorum Var
  1. Avatar for Kadir
  2. Avatar for Velociraptor
  3. Avatar for Fatih

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha