RustDesk,Ücretsiz ve portable TeamViewer alternatifi


Rustrdesk,Ücretsiz ve portable TeamViewer alternatifi
TeamViewer , Uzak bilgisayara bağlanma yazılımı olarak uzun yıllar oldukça popülerdi , bu popüleritesi ; Ticari amaçlar dışında kullanımının ücretsiz olması ve bilgisayarlar arasında oluşturulan bağlantıda bir süre

kısıtlamasının olmaması sebebiyle idi. Gel gelelim şirketlerin aç gözlülüğü yok olmalarının da başlıca sebebi olabiliyor. Geçmişte çok popüler olan Rapidshare in bu popüleritesi , paylaşılan linklerden gelen puanlara ve bu puanlarla aylık veya 3 aylık premium üyelik verilmesine bağlıydı. Bu uygulamayı kaldırdıkları gün , yok olmaya giden ilk adımı atmış oldular artık o linkleri paylaşmanın amacını ortadan kaldırdıkları için kısa bir sürede kapatıp piyasadan çekildiler.
İşin ilginç kısmı TeamViewer i de popüler yapan yegane şey kişisel kullanım için ücretsiz olması , kullanım için kaydolmanın gerekmemesi ve bağlantı süresinde kısıtlama bulunmaması iken , birden bire ;

1. Kullanım için kaydolmayı zorunlu hale getirdiler.

2. Bağlantıya süre kısıtlaması getirdiler (sanırım 5 dk).

3. Daha önce süresiz lisans satın almış olan şirketleri bile , geçersizdir deyip , yeniden lisans satın almaya zorladılar.

Bir şirket nasıl batırılır diyorsanız üstteki üç karar ile diyebiliriz. Geçmiş olsun , şirketin bu kararlardan dönse bile artık eski popüleritesini koruyabileceğini sanmıyorum. Kendi düşen ağlamaz, gelelim alternatiflerinden biri olan yazılıma.

Rustrdesk ile uzak bilgisayara nasıl bağlanılır

Yazılım şu anki halini muhafaza edebilirse oldukça popüler hale gelebilir çünkü Hem ücretsiz hem portable hemde açık kaynaklı olan Rustdesk bağlantı süresinde bir kısıtlama da uygulamıyor. Gelelin kullanımına :

1. Sayfa sonundaki indirme linkinden sisteminize uygun yazılımı edinin ve sağ tıklayıp engellemeyi kaldır dedikten sonra çift tıklayıp çalıştırın. karşınıza gelen arayüzde sol üstte size ait bir ID ve şifre bulunmaktadır. Eğer karşı taraf sizin bilgisayarınıza bağlanacaksa bu ID ve şifreyi ona yollayın ve oda Rustdesk i çalıştırıp Bağlanılacak Uzak Bağlantı ID kısmına Yolladığınız Kimlik (ID) yi yazıp Bağlan butonuna tıklasın. Siz karşı tarafa bağlanacaksanız , karşı tarafın Kimlik ve şifresine ihtiyacınız olacağından bunları isteyin.Örneğimizde ben uzak bilgisayara bağlanacağımdan karşı tarafın Kimlik bilgisini kullandım.

Rustdesk arayüzü

2. Karşı tarafın ekranında "Ortak ve özel ağların bu uygulamaya erişmesine izin vermek istiyormusunuz" uyarı penceresi belirecektir. Sorunlardan kaçınmak için ; sol alttaki izin ver butonuna tıklanmasını tavsiye ederiz.

RustDesk Ortak ve özel ağlara izin ver

3. Sizin ekranınızda belirecek olan şifre boşluğuna karşı tarafın şifresini yazın.

RustDesk şifre ekranı

işlemler bukadar artık karşı tarafın bilgisayarına uzaktan bağlanmış olacaksınız. Karşı taraf ekranı sizin bilgisayarınızdan aşağıdaki şekilde görünecektir, bunu tam ekran yapabilirsiniz.

RustDesk karşı bilgisayar ekranı

Sağ üstteki kırmızı çarpı ikonu ile bağlantıyı sonlandırabilirsiniz. Aynı şekilde karşı taraf ekranında da bağlantıyı sonlandırabileceği bir pencere bulunur.

Rustdesk bağlantıyı kes butonu

Eğer siz veya karşı tarafın sesi yankılı ise yani kendi sesini duyuyorsa, bu durumda; sağ alt köşede bulunan ses simgesine sağ tıklayıp Ses düzeyi karıştırıcısını açın ve burada yeralan Rustdesk ikonuna tıkladığınızda sessiz hale gelecek ve yankı sona erecektir.

RustDesk ses yankısı nasıl kapatılır

Uzaktan bağlı iki bilgisayar arasında kopyalama işlemi de son derece kolaydır , mesela karşı tarafın bilgisayarındaki dosyaya sağ tıklayıp kopyala dedikten sonra kendi masaüstünüze sağ tıklayıp yapıştır derseniz ilgili dosya kopyalanacaktır.

RustDesk ile kopyalama

Üstte uygulama ana hatları ile anlatılmış olup yazılımın diğer özellikleri için ayarlarını biraz kurcalamanız yeterlidir.

- Uzak Masaüstü özelliğini devre dışı bırakın Burada

- Windows Uzaktan yardım özelliğini kapatalım Burada

- Windows 10 da Uzak masaüstü bağlantısı Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Polat

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha