Eski işletim sistemleri için güncel tarayıcı Supermium


Eski işletim sistemleri için Supermium Tarayıcı
Bildiğiniz üzere tarayıcılar Windows 8.1 , Windows 7 , Xp ve Vista gibi işletim sistemlerinden desteklerini çektiler , mesela Google Chrome, 50. sürümden itibaren Windows XP ve Vista dan desteğini çekti, Chrome


109 ise Windows 7/8/8.1'i destekleyen son sürümdü. Microsoft EDGE de aynı şekilde. Halbuki yaklaşık 8-10 yıl önce satın alınmış olan ve halen kullanılabilir durumda olan birçok masaüstü veya laptopta bu eski işletim sistemlerinden biri kuruludur. İnternet erişimi bir bilgisayar için hayati öneme sahip olduğundan ve zararlıların çoğu da internetten bulaştığından , güncel bir tarayıcı kullanmak son derece önemlidir.

Peki eski bilgisayarlarında Ram yetersizliği yada güncel işletim sistemlerinin isteklerini karşılamayacak bir donanım eksikliği sebebi ile güncel olmayan bir işletim sistemi kullananlar ne yapacaklar ? (Aşağıdaki resimde Windows 7 Ultimate nin Ram kullanımını görüyorsunuz.)

Görev Yöneticisinde Windows 7 performansı

Supermium tarayıcısı ile Eski işletim sistemlerinde Güncel tarayıcı kullanamama sorunu çözülmüş oldu.

Windows 8 , Windows 7 ve Xp için Güncel tarayıcı Supermium

Eski bir windows sürümünde internet explorer düzgün çalışmayacak ve önce güncellemenizi isteyip ardından sertifika hatası verecektir. (Bendeki durum)

İnternet explorer sertifika sorunu

Google chrome u kurarsanız da eski bir sürüm olan 109 kurulacak ve işletim sisteminizin artık güncellenmediği uyarısını verecektir. Tüm bunlarla uğraşmamak için Supermium u kullanabilirsiniz.

Supermium güncel Chromium tabanlı bir tarayıcı olup Eski işletim sistemlerinde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Tarayıcıyı kullanmak için Windows XP SP3 veya üstü ya da Windows Server 2003 SP2 veya üstü bir işletim sistemi gerekir. Proje SSE2 destekli Pentium 4 gibi eski işlemcileri de destekliyor, açık kaynaklıdır ve github üzerinden dağıtılır. İndirip kurmak için sayfa sonundaki linki kullanabilirsiniz.

Supermium tarayıcı

Ben Test amacı ile tarayıcıyı Windows 7 ye kurdum ardından google chrome yer işaretlerini içe aktardım , herşey tam olması gerektiği gibi düzgün çalıştı. Aşağıdaki resimde işlemci ve Ram kullanımını görüyorsunuz

Görev yöneticisinde supemium işlemci ve ram kullanımı

Bu arada kurulum paketi sadece Supermium un dosyalarını çıkartıyor ve aslında portable olarak kuruyor bu sebeple herhangi bir Uninstaller i yok yani kaldırmaya kalktığınzda , Programlar ve özellikler kısmında kaldırmak için bir seçenek bulamıyorsunuz , umarım ilerki sürümlerde eklerler.

- Portable brave tarayıcısı nerden indirilir Burada

- SRWare Iron Portable nasıl güncellenir Burada

- Portable chromium tabanlı Cent browser Burada


12 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Volkan
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for nonick
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Fatih
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Fatih
  9. Avatar for Velociraptor
  10. Avatar for Tarık
  11. Avatar for Velociraptor
  12. Avatar for Burak

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha