Sanal makineler, bilgisayarların başka bir bilgisayarda çalışan yazılım sürümleridir. Sanallaştırma sayesinde bir işletim sistemini diğer bir işletim sistemi içerisinde çalıştırmak mümkündür böylece tek bir
Genellikle boş bir depolama sürücüsü (VHD, VHDX...) olan bir sanal makineyi başlatır ve ardından üzerine bir işletim sistemi kurarız. Ancak DiskGenius gibi yazılımların yardımıyla , şu anda çalışan Windows kopyasından sanal bir makine oluşturabiliriz.
DiskGenius ile Windowsun sanal makina kopyasını oluşturun
1. Disk Genius un Portable veya kurulumlu sürümünü indirin - Burada
2. Ben portablesini Tercih ettim , yazılımı zipten çıkartın ve "DiskGenius.exe" dosyasını çalıştırın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir arayüz gelecektir.
3. Sol tarafta bulunan disklerden Windowsun kurulu olduğu C diskini seçelim ardından Tools - Virtualize System into virtual machine kısmını seçip , yana açılan menüden VMvare veya Virtual Box u seçin.
4. Karşınıza işlemci sayısı , hafıza miktarı ... gibi şeyleri ayarlayabileceğiniz bir ekran gelecektir. Bu arayüzde sanal makinenin adını, makineye atanan işlemci çekirdeklerinin sayısını, sanal makine için mevcut toplam RAM miktarını vb. seçebilirsiniz.
5. Bir sonraki ekranda Dosya yolunu ve kapasitesini seçebileceğiniz ekran gelecektir. sanal makinanın nereye kaydedileceğini bu ekranda seçebilirsiniz. Create butonuna bastığınızda son aşamada oluşturulacak olan sanal makina özellikleri ve dizinin yeraldığı ekran belirecektir. Tek yapmanız gereken "Create Disk" demektir.
Böylece mevcut Windowsunuızdan sanal disk kopyası oluşturma işlemi başlayacakatır. Bu yöntemin avantajı, sıfırdan bir sanal makine oluşturmak zorunda kalmamaktır. Mevcut Windows kopyası sanal makine için kullanılır. Ancak, yalnızca Windows'ta çalışır, Linux veya macOS'ta çalışmaz. DiskGenius üzerinden oluşturulan sanal diskleri herhangi bir sanallaştırma yazılımında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
- Virtual box a işletim sistemi kuralım (Adım Adım resimli) Burada
- Vmware ye işletim sistemi kuralım (Adım adım resimli) Burada
ilave bilgi için teşekkürler Abdullah.
DiskGenius mükemmel bir program... Çoğu kişinin bilmediği bir özelliği de ben yazayım... Disk Genius ile Linux işletim sistemlerinin imajlarını partiton bazında alabiliyor ve ihtiyaç halinde geri yükleyebiliyorsunuz... Bizzat denedim... Arch tabanlı Garuda Linux'u defalarca bu program ile imajını alıp geri yükledim...
Teşekkürler , katılıyorum kullanıcıların işine yarayacak özellikleri olan bir yazılım.
yine güzel ve kaliteli bir konu, emeğine sağlık, diskgenius ayrıca hdd onarım aracıda barındırır, bad sector düzeltme özelliğide işe yarıyor, onuda gözardı etmemek önemli, bir çok kişi için böyle araçlar zor bulunuyor.
Rica ederim , faydalı olmasını dilerim.
elize sağlık, teşekkürler