Android telefonlarda ekran görüntüsü almak için genellikle Açma kapatma düğmesi ile ses ayar butonlarına aynı anda basmak gerekir. Bu işlem telefonun fiziksel düğmelerine teması gerektirdiğinden çok sık
ekran görüntüsü alan birisi iseniz zamanla butonlarda işlev bozukluğuna sebep olabilirsiniz. Aklınıza hemen kim hergün onlarca veya yüzlerce ekran görüntüsü alırkı diye bir soru gelebilir , lakin Telefonu test edenler yada Android telefon ile ilgili web sitesi sahipleri yoğun ekran görüntüsü tuşlarını kullananlardan akla ilk gelenler olacaktır. Sebep her ne olursa olsun fiziksel buton teması yerine ekranınıza Üç parmağınız ile dokunup aşağıya kaydırarak ekran görüntüsü almak istiyorsanız Androidin son sürümleri bu özelliği desteklediğinden varsayılan olarak kapalı gelen bu ayarı aktif edebilirsiniz. Aşağıdaki yazımızda bunun nasılını açıklamaya çalışacağız.
Üç parmak ile ekran görüntüsü nasıl alınır.
Aşağıdaki anlatım Android 10 ve 11 için yapılacaktır lakin yeri farkı da olsa muhtemelen daha eski sürümlerde de bu özellik mevcuttur bu sebeple kontrol etmenizde fayda var.
1. Telefon ana ekranında iken Ayarlar dişli çark ikonuna dokunun ve Sonrasında açılacak olan ekranda yeralan Düğmeler & işlem Kısayolları kısmına tıklayın
2. Ardından açılacak olan "Hızlı işlem kısayolları" kısmına dokunduğunuzda Karşınıza Üç parmak ekran görüntüsü özelliği gelecektir , varsayılan olarak kapalı gelen bu özelliği açarsanız ekranınızın üzerine üç parmağınızla dokunup aşağıya doğru kaydırdığınızda ekran resmi alındığına şahit olacaksınız.
Elbetteki sürekli dışardaysanız ve telefonunuzu cebinizde taşıyorsanız bu özelliği açmak kazara bir sürü ekran görüntüsü almanıza sebep olabilir zaten varsayılan olarak kapalı gelmesinin bir sebebi de muhtemelen budur. Android 11 Kullanıcıları için bu özellik biraz daha fazla seçenek sunmaktadır. Android 11 kullanıcısı iseniz Üç parmak ile ekran görüntüsü alma seçenklerine ; Ayarlar - Ek ayarlar - Tuş kısayolları - Ekran görüntüsü kaydet - Üç parmakla aşağıya kaydır kısmından ulaşabilirsiniz.
Aynı yerde Ekranı açma kapatma butonuna basmadan uyandırma özelliğini de bulacaksınız.
- Android te varsayılan yazdırma hizmeti nasıl kapatılır Burada
- Android Ana Ekranına WhatsApp Sohbet Kısayolu Ekleyin Burada
- Android kilit ekranında Hassas Bilgiler gösterilmesin Burada
Aynen.
Her telefonda bu özellik olmaz. Samsung cihazlarda yoktur mesela.
İşine yaramasına memnun oldum 🙂
Telefonumun ses kısma tuşu çalışmıyordu nasıl ekran görüntüsü alacağım diye düşünüyordum. Android 11 yüklü telefonumda işe yaradı anında ekran görüntüsü aldı. Bunu bilmiyordum öğrendiğime sevindim.Video için de ayrıca teşekkür ederim.
Katılıyorum
Çok iyi bir özellik.
Geçmiş olsun o IMEI numarasını nasıl bulmuşlar Hayret.
Android Windows ve linux ile kıyaslamak yanlış.Daha çok model üretmek için eski Nokia serisi gibi oldu Android piyasası.
Telefon üreticisi firma birçok modelde gömülü özelliği kısıtlıyor.
Telefonlarda kamera, işlemci, pil kapasitesi ve kalitesi ön plana çıkıyor.
Android go sürümü Samsung da ekran alıntısı ve ekran üstü video özelliği kapalıdır misal.
2 GB ram android yeterlidir.
Çin markaları ucuz değil aslında yazılım platformu çin komünist partisi memurları yapıyor herhalde İkon tema uygulaması aynı sadece uzantıları farklı.(cindroid desek daha doğru)
Artık amiral modelleri bile iPhone iOS çakması oldu iyice.
Konu dışı;
Kaçak telefon kullananlar yüzünden faturalı sıfır telefonumun IMEI klonlanmış mahkemeye verdim.
Açıkçası bende bilmiyordum 🙂
Android 10 da bu özelliğin olduğunu bilmiyordum. hemen açtım yaa tuş fonksiyonu ile ekran görüntüsü almak çok zor.