Bugünlerde İnternet siteleri geçmişte olmadığı kadar popüler hale geldi ve bu trendin gelecekte artarak devam etmesi bekleniyor. Artık faturaları online olarak ödemek , internet üzerinden sipariş vermek
Wix ile birkaç tıkla kendinize Online web sayfası oluşturun
1. Öncelikle kendi web sayfanızı hazırlamak için Wix in web sitesi kurma linkini ziyaret edin , karşınıza internette tam istediğiniz gibi bir site oluşturun... diyen bir yazı ve birde başla butonu göreceksiniz. Başla butonuna tıkladığınız anda Kayıt olun sayfası gelecektir. Burada email adresinizi yazdıktan ve bir şifre belirledikten sonra kayıt ol butonu ile işlemleri tamamlayın. Size ne tür bir site kurmak istediğiniz sorulacaktır.
Wix ADI Sizin İçin Bir Site Kursun
2. Eğer soldaki ilk seçeneği seçerseniz size Ne tür bir site oluşturmak istiyorsunuz? sorusu yöneltilecek ve aşağı açılır menüden birtane seçmeniz istenecektir. Ben örnek olması açısından Bilgisayar danışmanı sitesi oluşturmayı seçtim.
3. Bir sonraki adımda sizin için bazı öneriler sunulacaktır mesela Randevu, Sohbet, Blog .... kısacası web sitenizi hangi amaçlar doğrultusunda kullanacaksanız onu seçmeniz gerekir. Bir veya birden fazla seçim yapabilirsiniz.
4. Web sayfanıza bir isim verin ve devam butonuna tıklayın , Ardından İçeriği içe aktarmak için bağlantılarınızı kopyalayıp yapıştırın diyen bir sayfa karşınıza gelecektir. Eğer web sitenizi taşımak istiyorsanız mevcut site adresini girmeniz gerekir. Eğer ilk defa bir web sayfası oluşturuyorsanız bu ayara atla diyerek geçebilirsiniz. Ardından bir logo yükleme seçeneği sunan sayfa gelecektir. Var ise hazır bir logo resmini yükleyebilirsiniz yine aynı sayfada Email adresinizi, gerçek adresinizi, Telefon ve Fax numaralarınızı ve sosyal medya bağlantılarınızı ilave edebilirsiniz.
5. Artık sıra web sitesinin temasını oluşturmaya geldi burada da karşınıza ; Yenilikçi, heyecanlı, bereketli , Şık... gibi seçenekler çıkacaktır. Fare imlecini birtanesinin üzerine götürdüğünüzde kısa bir açıklama da belirecektir. Bir Tema seçip ileri butonuna tıklayın , ardından mesela sitenize eklemek istediğiniz iletişim, Müşteriler, Hizmetler, Projeler ... gibi sayfalardan dilediklerinizi de ekleyebilirsiniz. Son olarak Web sayfanızı yayımlamadan önce öngörünümünün belirdiği ve bunun üzerinde hertürlü değişikliği yapabileceğiniz bir sayfa açılacaktır. Bu sayfada mesela Web sayfanızın cep telefonunda nasıl göründüğünü test edebilir bir domain satın alabilir veya yükseltebilirsiniz. Herşey istediğiniz gibiyse sağ üstteki Yayınla butonuna tıklayın.
Bir sonraki aşamada karşınıza aşağıdaki gibi iki seçenek gelecektir :
1. Wix.com dan ücretsiz bir domaini kullan
2. Kendi domaininizi bağlayın
Ben örnek olması açısından ilk tercihi kullandım wix , https li bir alt domain veriyor URL nizi kayıt olurken kullandığınız email isminden alıyor.
https://email öneki.wix.com/bir isim verin/
Burada kırmızı ile gösterilen kısım kaydolurken kullandığımız emailden gelen kısımdır , mavi ile gösterilen kısmı şablonu kaydederken kendimiz oluşturuyoruz. Bir web sayfası ile sizde herkes tarafından erişilebilir olmanın avantajlarından faydalanabilirsiniz. Şöyle düşünün belirli bir caddede hediyelik eşya satan bir dükkan sadece o caddeden geçenler tarafından farkedileceğinden potansiyel müşteri kapasitesi gün içerisinde caddeden geçerken ilgili dükkanı görenler olacaktır oysaki aynı hediyelik eşyaların resimlerini çekip gerekirse farklı dillerde hazırlanmış bir web sayfası üzerinden satışa sunarsa potansiyel müşteri sayısı tüm dünya Internet kullanıcıları olacaktır. işinizi üstteki anlatılanlarla Internete taşıdınız peki ama bu yeterlimidir ? elbetteki hayır gelin isterseniz web sayfanıza müşteri çekmede önemli bir işlevi olan Landing page kavramından sözedelim.
Landing page (Açılış sayfası) nedir ve ne amaçla kullanılır.
Landing page ingilizce bir kavram olup açılış sayfası demektir. Konu ile ilgili ayrıntılara Wix in Landing page Nedir isimli makalesinden erişebilirsiniz. Peki ama zaten üstte bir web sayfası hazırladık diyeceksiniz lakin işin birde SEO kısmı bulunuyor. Eğer sunmak istediğiniz ürün veya hizmete özel bir açılış sayfası hazırlarsanız arama motorlarında daha üst sıralara taşınmanızı kolaylaştıracaktır. Kısacası Landing page, genellikle ana sayfanızdan veya başka herhangi bir sayfadan farklı, tek ve belirli bir amaca odaklanmış olarak hizmet eden bağımsız bir sayfadır. Bu tek sayfa ile ziyaretçileri dönüşüm oranınızı (conversion rate) artırmak amacıyla belirli eylemlere yönlendirebilirsiniz. İyi bir Landing page, potansiyel bir müşteriyi, sunduğunuz şey karşılığında ayrıntıları öğrenmeye değeceğine ikna etme işini yapmalıdır. Landign page , yazısının başında verdiğimiz Wix linkinde dikatinizi çektimi bilemiyorum fakat oradaki bir linkte Landing Page sayfa örnekleri paylaşılmış Burada
Açılış Sayfalarını (Landing Page) özellikleri ?
1. Şirkete değil, teklife odaklanın mesela bu sayfada şirketinizin ayrıntılı bir tarihçesini vermeyin
2. Amaca odaklanın ve dikkat dağıtıcı unsurlar kullanmayın
3. Özgün ve dikkat çekici bir tasarım tercih edin
4. Çok uzun formlar kullanmayın gerekirse formları parçalara bölün
5. Belirli bir kitleyi hedefleyin
6. Potansiyel müşterileriniz hakkında belirli bilgiler toplayın
Birden fazla pazarlama kampanyası yürütmeye karar verirseniz, her bir promosyon için ayrı bir açılış sayfası oluşturduğunuzdan emin olun , açılış sayfalarında gezinme görmezsiniz . Amaç, ziyaretçileri daha fazla eyleme geçmeye teşvik etmek ve başka yerde dolaşmalarına izin vermemektir çünkü gezinme dönüşüm oranınıza zarar verebilir.
Wix in diğerlerinden üstün yönleri
Kendi web sayfanızı oluşturmak için neden Wix i tercih etmeliyim diye aklınızdan geçtiyse aşağıda bu sebeplerden sadece birkaçını sıralıyoruz. Denediğinizde daha fazlası ile karşılaşacaksınız.
- Yüzlerce farklı bedava şablon sunuluyor
- Tasarım hakkında hiç bilginiz olmasa bile kolayca farklı temalar ekleyip bunları düzenleyebiliyorsunuz
- SEO (arama motoru optimizasyonu) için birilerine başvurmanız yada bilgi edinmeniz gerekmiyor herşey zaten Seo uyumlu tasarlanmış
- Bedava web sitesi,Ücretsiz hosting,Sosyal medya eklentileri , 7/24 destek merkezi ...
Bir web sayfası yaptırmanın maliyeti göz önüne alınırsa ve buna aylık yada yıllık bakım masrafı olarak ödeyeceğiniz para, host masrafını vs. yi eklerseniz , wix in ücretli sunduğu hizmetlerin bile bu paranın 1/10 u tutarında olmadığını farkedersiniz.
- Svg yi internet explorer ile Png ye çevirelim Burada
- Chrome ve Firefox ta Dns Over Https yi etkinleştirin Burada
- DNS Over HTTPS (DOH) nedir Burada
- Google chrome Adres satırında https yada www yok Burada
- Android telefonda yazılımsız DNS değiştirmek Burada
- DNS server adresi sürekli değişiyor Burada
- DnsJumper ile birkaç tıkla DNS değiştirin Burada
- Windows 10 Font hafızasını sıfırlayalım Burada
- Windows 10 varsayılan sistem fontunu değiştirelim Burada
- Windows Not defteri varsayılan Font ayarı Burada
- Windowsa yazı Fontu kurmak veya kaldırmak Burada
En kısa sürede deneyeceğim......
Bir deneyin , özellikle bu konuda hiç bilgisi olmayan birisi iseniz fazlasıyla seveceksiniz
Bende web sayfası oluşturmak istiyordum çok güzel bir kaynak oldu.