Tüm tarayıcıların geçmiş özelliği vardır bu özellik sayesinde ziyaret ettiğiniz web sayfalarının kaydı tutulur ve mesela tesadüfen bulduğunuz ve çok yararlı olduğuna inandığınız bir web sitesinin URL sini
Firefox ta bir web sayfasını kaç defa ziyaret ettiğinizi bulun
Bu istatistiksel kayıtlar mesela işyerlerinde Firefox tarayıcısı kullanan kişilerin Oyun sitelerini kaç kez ziyaret ettiklerini öğrenmek için de kullanılabilir. Varsayılan olarak ziyaret sayısı gösterilmez , aktif edip görüntülemek için aşağıdaki adımları izleyin.
1. Firefox tarayıcısını açın ve sağ üste köşede yeralan ızgara menüye (Hamburger menü) tıklayın ve Arşiv kısmını seçin ardından açılan menüde yeralan Geçmiş kısmına tıklayın.
2. Bir sonraki aşağı açılır menünün en sonunda (Dipte) yeralan "Tüm Geçmişi Göster" kısmına tıklayın.
3. Arşiv penceresi açılacaktır burada yeralan üst menüdeki Görünümler - Sütunları göster - Ziyaret sayısı kısmına tik koyun, Artık Arşiv penceresinde ziyaret sayısı sütunu belirecek ve bunun altında hangi web sayfasını kaç defa ziyaret ettiğiniz bilgisi yeralacaktır.
Mesela üstteki resimde Paypal linkni 394 defa ziyaret ettiğim görünmektedir.
Google Chromede hangi Web sayfasını kaçdefa ziyaret etmişsiniz bulun
Eğer varsayılan tarayıcınız Google chrome ise hangi sayfayı nekadar ziyaret ettiğinizi öğrenmek için eklenti kullanmanız gerekecektir mesela bu konuda History Trends isimli bir eklenti kullanılabilir. Bu eklenti ; ziyaret ettiğiniz web sayfaları ile ilgili geçmişinizin tamamının etkileşimli grafiklerini ve istatistiklerini görüntüler bunun için geçmişinizi farklı kriterlere göre filtrelemek için bir bağlantıya veya grafiğe tıklamanız yeterlidir. Eklentiyi kurarak aşağıdaki bilgileri edinebilirsiniz:
* Ziyaret edilen toplam URL'ler ve toplam ziyaret sayısı
* En çok ziyaret edilen ilk 10 URL
* En yoğun 10 gün (yani, en çok ziyaret edilen günler)
* Günlük Ziyaret istatistikleri (ör. Günlük ortalama ve medyan ziyaret)
* Zaman serisi olarak günlük ziyaret tablosu
* Günün saatine , Haftanın günlerine göre , Ayın gününe göre ziyaret çizelgesi
* Geçiş türü tablosu (ör. Bağlantı, yer işareti, yeniden yükleme vb.)
Elbette bu URL ziyaret sayıları evde çocuğunuzun nerelerde daha çok vakit geçirdiğiniz tespit etmeniz açısından da faydalı olacaktır. Eklenti kullanılırken şu hususlara da dikkat etmenizde fayda var ;
1. Geçmişinizi temizlemenin tüm istatistiklerinizi sıfırlayacağını unutmayın!
2. Google Chrome, yalnızca son 3 aylık geçmişe erişim izni verir.
- Android Hesap makinası geçmişi nasıl temizlenir Burada
- Windows 10 da Dosya geçmişini açalım Burada
- Tarayıcım kapanırken gözatma geçmişini silsin Burada
- Windows 10 da Sağ tuşa Dosya geçmişi ekleyelim Burada
- Windows Defender Koruma geçmişi nasıl temizlenir Burada
- Chrome de yanlışlıkla kapatılan pencereyi tekrar açalım Burada
- Windows 10 da cihaz arama geçmişi nasıl kapatılır Burada
- Windows 10'da Chrome bildirimleri nasıl etkinleştirilir? Burada
- Google Chrome Şifre kaydedilsinmi diye sormuyor Burada
- Google Chrome de istenmeyen Zoom nasıl engellenir Burada
- Google Chrome şifrelerini dışa veya içe aktaralım Burada
- Chrome yavaş çalışıyor sorununa çözüm Burada
Paylaşımlarınız için Teşekürler.
srware iron (alman panzeri) ve slimjet (tayvan kalitesi) bu iki tarayıcı hariç diğer tarayıcıların hepsi çöptür benim gözümde çünkü eksilerini yazayım (tabikide yazdıgım eksiler srware iron ve silmjeti kapsamaz çünkü onlar neredeyse kusursuz gibi donma kasma takılma çökme kayıt tutma asla yok neyse) diğer tarayıcılar yavaştır yavaş açılır yavaş kapanır genelde kurulumludur arka planda milyon tane exe çalıştırır sistemde milyon tane kalıntır bırakır sistem stabilitesini bozar arka plana servis ekler kafasına göre günceller durur zamanlanmış görev oluşturabilir buluttan nem kapar hemen virüs kapabilir sürekli bilgi veri toplar biryerlere gönderir ve daha birçok dezavantajı var diğerlerinin bu arada kullandıgım tarayıcılaruı yazayım explorer chrome chromium mozilla firefox opera edge vivaldi maxhton tor yandex iridium cyberfox waterfox falkon brave citrio blackhawk safari comodo dragon comodo icedragon bu ve adını daha hatırlamadıgım taraycılar istisnasız hepsi birbirinden kötü ve dezavantaj dolu sorunsuz internet deneyimi için srware iron yada slimjet kullanın srware ironun 55inci sürümünü senelerdir kullanıyorum sizde kullanabilirsiniz surada Web Link ... tavsiyem 55 60 civarı herhangi bir sürüm ama portable olanı indirin kendi klasörü altında çalışır saga sola dosya kalıntı bırakmaz slimjetin ise 16.0.5.0 sürümün kullanıyorum onuda slimjetin resmi kaynagından kaldırmıslar onuda suradan indirebilirsiniz o da portable ve kendi klasörü altında calısır saga sola kalıntır bırakmaz surada Web Link ...
ha birde tarayıcıları gizli modda kullanırsanız disk alanınıza yazmasını engellersiniz benim gibi sınırlı disk alanı olan insanların işine yarayacaktır zaten slimjetin ayarlarında tarayıcıyı gizli modda başlat özelliği var ublock falanda destekliyor eski bilgisayarlar için ideal 😉
Yanlışın var .....! Bu firefox türevi modern firefox çekirdeğinin klasik arayüzlü derlenmiş halidir.Resmi web sayfasından yazılımın yapısını inceleyebilirsin.Uyarıyorum bu türev kullanıcı alışkanlığı yapıyor ....Yani bunu kullandığın zaman firefox kendisinin ne kadar gereksiz olduğunu anlıyorsun.
Sürüm Notları Ve Geliştirmeler;
Web Link ...
@Shampuan : Klasik Chrome işte burnu havada
@TRWE : Eski sürümlerdeki sıkıntı güvenlik açıkları olabilir.
Faydalı bir bilgi. Ama chrome'da olmayı eklenti gerektirmesi bir dezavantaj.
Ben Firefox'un 2005 versiyonu olan Palemoon 28.17 Web tarayıcısını kullanmaktayım.Sizlere de tavsiye ederim.Tek bir exe dosyasından sınırsız sayıda sekme açabilme yeteneğiniz var.Şimdi ki firefox'lar ki arka plan'da birden çok firefox.exe dosyası açılmıyor sadece bir ade palemoon.exe dosyası sistem'den 256 MB ram harcıyor.
Bu tarayıcı'da geçmiş silmek bir tık kadar kolay.Sizi kimse takip edemiyor.Özel Trakering özelliği var.Sizi takip etmeye çalışan siteleri başka yerlere yönlediriyor.
Sizler Modern diye vasat firefox kullanmaya devam ediniz.Bizler ise hızımıza hız katalım...
Palemoon Web Tarayıcısı ile.... : )
Malesef bütün tarayıcılar bu şekilde kayıt tutuyor.
Way bee çok güzelmiş. ben bu şekilde ziyaret ettiğimiz sitelerin sayıldığını bilmiyordum.