İşyerlerinde internete bağlı bir bilgisayar ile çalışanlar , bir çok web sayfasının engelli olduğunu farketmişlerdir. Dünyanın birçok yerinde uygulanan bu kısıtlamanın amacı , Çalışanların vakitlerini
boşa geçirmemelerini ve dikkatlerini işe vermelerini sağlamak gibi görünsede aslında bu kısıtlamalar şirketin kendini korumasına yönelik tedbirlerden sadece birkaçıdır mesela çalışanlardan biri kötü amaçlı yazılım barındıran bir web sitesini ziyaret eder ve Ransomware diye tabir ettiğimiz bir zararlıyı tüm ağa bulaştırırsa gerekli tüm dosyaları şifreleyip işlerin aksamasına sebep olabilir, keza yine şirket bilgisayarlarından indirilen telif hakları ile korunan bir Mp3 , şirketin tazminat ödemesine kadar varan sonuçlar doğurabilir. URL engellemek ev kullanıcıları içinde gerekli olabilir çocuğunuzun ders çalışmayıp sürekli oyun oynadığı siteyi engellemek isteyebilir yada tarayıcı ile indirdiği büyük boyutlu dosyalar sebebi ile Download yapmasını yasaklamayı aklınızdan geçirmiş olabilirsiniz. İşte tüm bunlar artık birkaç tık uzağınızda.
URL Disabler nedir ve Nasıl kullanılır
URL Disabler , Google Chrome , Mozilla Firefox ve Chromium EDGE de site yasaklama işlemini birkaç tıka indirgemiş olan Portable (kurulumsuz) ve Ücretsiz bir yazılımdır. Kullanımına gelirsek ;
1. Sayfa sonundaki linki kullanarak Anasayfasından uygulamayı edinin ve zipten çıkartıp Windows mimari yapısına uygun olan exe yi çalıştırın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir arayüz gelecektir. URL boşluğuna yasaklamak istediğiniz Web sayfa adresini (URL) yazın (1) ardından Artı butonuna tıklayın. (2)
2. Eğer Seçenekler - Değişiklikleri Otomatik kaydet ayarı işaretli ise tek yapmanız gereken tarayıcıyı yeniden başlatmaktır. Değilse Son olarak yeşil tik ikonuna (Değişiklikleri uygula) basıp (3) yasaklama işleminin gerçekleşmesini sağlayın , sizden tarayıcınızı yeniden başlatmanızı isteyen bir ekran belirecektir. Tarayıcıyı yeniden başlattığınız anda yasaklar geçerli olacaktır.Yazılımın sağ dip kısmında yasakların hangi tarayıcılarda geçerli olduğu gösterilmektedir. bunlardan birinin üstüne tıklandığında açılacak olan menüden yasağın uygulanmasını istemediğiniz tarayıcıdaki tiki kaldırabilir, Engellemeyi kaldırabilir veya Beyaz listeye geçiş yapabilirsiniz.
Beyaz liste etkinleştirildiğinde bu listede yeralan web sayfaları dışındaki bütün siteler yasaklanacaktır. Seçenekler menüsü altında tarayıcı seçenekleri yeralır buradan yasakların hangi tarayıcılarda geçerli olması gerektiğini seçebilirsiniz. Varsayılan olarak tüm tarayıcılar işaretlidir. Yine aynı menü altında yeralan "Şifreyi değiştir" seçeneği ile yazılıma bir şifre atayabilir ve böylece başkalarının sizin yasakladığınız siteleri açmasını engellemiş olursunuz.
Örnekler menüsü altında , Facebook , Twitter, Youtube gibi siteler yeralmaktadır bunları seçip listeye ekleyebilirsiniz. Dosya menüsü altında ise Listeyi içe aktar ve Listeyi dışa aktar özellikleri yeralmaktadır, bunları kullanarak önceden yedeklediğiniz yasaklı URL ler listesini kolayca içe aktarabilir ve yeniden oluşturmak zorunda kalmazssınız.
URL Disabler "%SystemRoot%\System32\drivers\etc\hosts" dosyası ile yasaklama yöntemini kullanmamaktadır bu yüzden hosts dosyasının sıfırlanması veya silinmesi oluşturulan yasak kurallarını etkilemez. Eğer Hosts dosyası ile web sayfası yasaklamak istiyorsanız Bluelife Hosts editor programını kullanabilirsiniz.
- Windows Güvenlik duvarı ile Ip yada web sayfası yasaklama Burada
- Powershell komutu ile Web sayfası yasaklayın Burada
- Komut istemi (Cmd) ile websayfası nasıl yasaklanır Burada
- Firefox ta dilediğiniz web sayfalarını engelleyin Burada
- Bluelife Hosts editör ile Hosts dosyanızı editleyin Burada
- Windows 10 da kolayca web sitesi engelleyin Burada
- Sadece izin verdiğiniz web sayfaları görüntülensin Burada
- Hosts dosyasını varsayılan hale getirin Burada
30 Nisan 2022 Tarihli başlık güncellendi
EDGE'nin Microsoft Start sayfasında bulunan Gündelik Oyunların url'lerini nasıl kaldıracağız? 21ekm2023ct