Windows Defender Antivirus, Bilgisayarınızı virüs, casus yazılım ve diğer istenmeyen yazılımlar gibi kötü amaçlı yazılımlara karşı korumaya yardımcı olur. zararlı yazılımlar bilginiz olmadan bilgisayarınıza
Defenderin varsayılan maksimum CPU kullanımın yüzdesi nedir
Windows Defender , Windows 11 ve 10'da tarama sırasında varsayılan olarak maksimum yüzde 50 CPU kullanacak şekilde ayarlanmıştır. Defender'ın çok fazla sistem kaynağı kullanmasını önlemek için maksimum CPU kullanımını sınırlamak mümkündür.Öncelikle tarama (Scan) sırasında Windows defenderin nekadar CPU kaynağı kullandığını görmemiz gerekir bunun için Powershell konsolundan aşağıdaki komutu verin.
Get-MpPreference | select ScanAvgCPULoadFactor
Aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere varsayılan olarak % 50 dir. ScanAvgCPULoadFactor değeri bize mevcut CPU kullanım yüzdesini verir.
Defenderin Maksimum CPU kullanım yüzdesini ayarlayalım
Powershell konsolunu yönetici yetkilerinde çalıştırın ve aşağıdaki komutta <Yüzde> kısmına defenderin kullanmasını istediğiniz CPU yüzdesini yazın.
Set-MpPreference -ScanAvgCPULoadFactor <Yüzde>
<Yüzde> kısmı 5 ve 100 arasında bir değer alabilir mesela CPU kullanımını %30 olarak ayarlamak için aşağıdaki komutu kullanmanız gerekecektir.
Set-MpPreference -ScanAvgCPULoadFactor 30
Üstteki komuttan sonra defender ile tarama süresi uzuyorsa değeri eskisi gibi %50 yapınız.
Defender CPU kullanım yüzdesini Registryden ayarlayalım
1. Aşağıdaki anahtara gidin ve Scan isminde bir alt anahtar oluşturun
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender
2. Scan anahtarının içerisine "AvgCPULoadFactor" isminde bir DWORD (32 Bit) değeri oluşturun ve bu yeni değerin ondalık kısmının değer verisini arzu ettiğiniz bir rakam ile değiştirin.
Tavsiyem ya sadece Powershell yada sadece registry yöntemini kullanmanızdır. Biriyle farklı diğeri ile farklı değerler belirlemeyin.
Defender CPU kullanım yüzdesini Vbs ile ayarlayalım
Defender CPU kullanım yüzdesini kolayca ayarlayabilmeniz için sizlere bir script kodladık sayfa sonundan indireceğiniz "Defender_cpu.rar" dosyasının içerisindeki "Defender_islemci_kullanimi.vbs" dosyasını çalıştırdığınızda Defender CPU kullanım yüzdesini belirtin diyen bir ekran gelecektir boşluğa 5 ile 100 arasında bir rakam yazın ve Tamam butonuna tıklayın böylece cpu kullanım yüzdesi ayarlanmış olacaktır.
Eğer defender CPU (işlemci) kullanım yüzdesini varsayılana tekrar geri döndürmek isterseniz scripti birkez daha çalıştırmanız yeterlidir.
- Windows defender nasıl kapatılır Burada
- Windows 10 Defender dosyayı blokluyorsa Burada
- Defender kurcalamaya karşı koruma ayarı Burada
- Defender control v1.2 - bir tıkla Defenderi devre dışı bırak Burada
- Bir tıkla windows defendere dışlama ekleyelim Burada
- Windows Defenderin sildiği dosyayı geri getirelim Burada
- Windows defender sürümü nasıl bulunur Burada
14 Kasım 2019 Tarihli başlık güncellendi
Atanması lazım.
Hocam dediğiniz ayarı Kayıt Defterinden yaptım. Ama Dosyayı kapatıp tekrar kontrol ettiğimde Ondalık işareti kalkıyor. Bu dosyanın regedit yedeğini de aldım. Sonradan da yüklersem aynı ayar olarak atanır sisteme değil mi? (Ondalık olarak yani.)