DNS veya alan adı sistemi, bir internet protokolüdür ve sordum.org gibi insanlar tarafından okunan alan adlarını makinede okunabilen sayısal adreslere dönüştürür. Bazı durumlarda, internet servis
Neden DNS değiştirmeye ihtiyaç duyalım
1. Engellenen web sitelerine erişimde yardımcı olabilir.
2. Daha güvenli DNS sunucuları kullanılarak internet güvenliği artırabilir.
3. Family Safe dediğimiz DNS adresleri kullanılarak uygunsuz web sitelerini (örneğin yetişkinlere yönelik materyaller) engelleyerek çocuklarınızın güvende kalmasına yardımcı olabilirsiniz.
4. Tepki süresi düşük olan daha hızlı bir DNS adresini seçerek internette gezinme hızınızı arttırabilirsiniz
5. DNS sunucularının değiştirilmesi elle yapılabilir, ancak DNS Jumper işlemi büyük ölçüde kolaylaştırır ve hata yapma olasılığını ortadan kaldırır.
DNS Jumper nasıl kullanılır
Dns Jumper uygulamasını sayfa sonundaki linkten edinin ve zipten çıkartın arayüzde yeralan "DNS Sunucusunu seç" aşağı açılır menüsünden bir dns seçebilir ve bunu sol menüde bulunan "Kaydet ve Uygula" butonu ile aktif edebilirsiniz. Windows 11 ve 10 da sağ alt köşede Dns başarı ile değiştirildi penceresi belirecektir.
Daha sonrasında İnternet servis sağlayıcınızın DNS lerine geri dönmek isterseniz sol üst köşede yeralan Yıldız ikonuna tıklayıp aşağı açılır menüden "DNS varsayılan" kısmını seçmeniz yeterlidir.
Elbette burada hangi DNS yi seçmeliyim sorusu kafaları kurcalayabilir. En hızlı dns yi bulmak için Yazılım arayüzünde sol tarafta yeralan "En hızlı DNS" butonuna tıklayın karşınıza gelecek olan pencerede sağ altta yeralan Testi başlat butonuna tıklayın. yazılım sizin için DNS leri test edecek ve en hızlısını bulduğunda yeşil olarak işaretleyecektir. Ben bir süredir Cloudflare DNS lerini kullanıyorum çünkü kendisine en yakın DNS olan Google ile arasında büyük hız farkı bulunuyor.
Hızlı çözümleme ekranında test sırasındaki bekleme süresini azaltmak için sol altta bulunan "Hızlı çözümle" kısmına tik koyup süreyi Milisaniye cinsinden daha da azaltabilirsiniz. En hızlı DNS yi uyguladığınızda yazılım otomatik olarak Flush DNS yapacak ve DNS önbelleğinize kaydedilmiş olan web sitelerini silecektir , aynı işlemi manuel olarak yapmak isterseniz arayüzde sol tarafta yeralan "Flush DNS" butonunu kullanabilirsiniz. DNS jumper yazılımı uluslararası arenada bilinen ilk portable DSN değiştiricisi ve yine ilk IP v6 DNS değiştiricisidir. Kullanmanızı tavsiye ederim.
- ERR_CONNECTION_RESET hatası ve çözümü Burada
- Android telefonda yazılımsız DNS değiştirmek Burada
- Ayarlar uygulaması ile DNS değiştirelim Burada
- DNS leak (Dns sızıntısı) sorunu Burada
- DNS server adresi sürekli değişiyor Burada
- Yerel ağ bağlantı özelliklerini zahmetsizce açmak Burada
Adguard ın reklam engelleme özelliği var diye biliyorum. cloudfare yi ben kullanıyorum reklamları engellemiyor.
abi dnsjumper hakkında kafama takılan bi soru var. bu en hızlı dns testi yaptığımda dnsjumperda hep aduguard dns ve cloudfare dns en hızlı dns olarak çıkıyor. daha önce bikaç kez kullandım ve sorun yaşamadım. ama merak ettiğim birşey var. bu 2 dns adresi adguard dns ve cloudflare dns nin acaba tarayıcıda gördüğümüz reklamları azaltma özelliği varmı?
Aynen , yorumun için teşekkürler.
ping ne kadar azsa o hızlı oluyor.
Bu durumu not aldık , Teşekürler
Tekrar Merhaba,
Kusura bakmayın ama en üstte çıkan en hızlıdır teorisi bana pek mantıklı gelmedi.
Sanırım milisaniye değerleriyle ilişkili bir durum var. Cevabınız için Teşekkürler.
Resimde de görüldüğü gibi bir tanesi işaretleniyor oda en hızlı olan (En üstte).
Hangisinin en hızlı dns olduğunu öğrenmek için tarama yaptık diyelim ancak çok fazla yeşil çıkıyor, yeşil olanların da en hızlısını bulmak için ne yapmalı ?
Milisaniye değerleri bu konuda bize yardımcı olur mu? olursa yüksek olanımı alçak olanımı seçmeliyiz ? Selamlar.
Faydalı olmasını dilerim.
Teşekkürler çok başarılı bir yazılım. Tebrik ederim
Yorumunuz için teşekürler. Videoda özelliklerin sadece bir kısmını anlattık , hepsini anlatmak için 30 dk lık video çekmemiz gerekecekti. Selamlar.
Evet kesinlikle bende tavsiye ederim. çünkü dns jumper'ı uzun zamandır kullanıyorum teşekkürler.