Bütün Android akıllı telefon ve tabletlerde Geliştirici Seçenekleri isminde gizli bir seçenek bulunur , adından da anlaşılacağı üzere geliştiriciler için tasarlanmış olan bu seçenekler varsayılan olarak kapalı
halde gelir. Geliştiriciler bu ek seçenekleri aktif ederek Android cihazlar için yazdıkları yazılımları ve uygulamaları test etmek için gereken bazı ek işlevlere ulaşırlar bu seçenekler arasında telefona uygulanan stress testleri ve hata ayıklama modları yeralmaktadır. Android Geliştirici Seçenekleri, USB üzerinden hata ayıklamayı etkinleştirmenize, Android cihazınızda hata raporları almanıza ve yazılımınızın etkisini ölçmek için CPU kullanımını ekranda göstermenize olanak sağlar. Normal kullanıcılar bu seçeneklerden , mesela geri planda sadece belirli sayıda uygulama çalıştır özelliğini aktif ederek faydalanabilirler. Aşağıdaki yazımızda Android 9 - PIE sürümünde geliştirici seçeneklerini aktif etmeyi ve kapatmayı göreceğiz.
1. Android telefonda Geliştirici seçenekleri nasıl aktif edilir
1. Ana ekranda bulunan ayarlar dişli çarkına dokunalım
2. Yeni açılan ekranda dip kısma inelim ve Telefon hakkında kısmına dokunalım
3. Bir sonraki ekranda yine dip kısma inelim ve Derleme numarasına 7 defa tıklayalım dip kısımda "Artık siz bir geliştiricisiniz" ibaresi yeralmalıdır.
Böylece geliştirici seçenekleri açılmış oldu.
2. Android telefonda Geliştirici seçenekleri nasıl kapatılır
Geliştirici seçeneklerine Ayarlar - Sistem - Geliştirici seçenekleri kısmından ulaşabilirsiniz.
Geliştirici seçeneklerine dokunduğunuzda , Günlük kayıtları al, Hata raporu al , masaüstü yedekleme şifresi , Çalışan hizmetler , Gelişmiş yeniden başlatma , gece modu , Feature Flags gibi birçok özelliğe erişebilirsiniz. Geliştirici seçenekleri ekranında En üstte mavi bir şerit bulunmakta ve burada yeralan düğme seçeneği aktif ve pasif etmeye yaramaktadır bu düğmeyi kapalı konuma alırsanız Geliştirici seçenekleri kapanacaktır.
Peki Geliştirici seçenekleri bize ne fayda sağlar ve neden açmak isteyelim ;
1. Root edip CyanogenMod gibi telefonunuzun desteklemediği Android sürümlerini denemek için.
2. Cihazın animasyonlarını hızlandırmak için.
3. Cihazınızın GPS konumunu farklı bir yerde gibi göstermek için.
4. Yüksek işlemci gücü isteyen oyunları hızlandırmak için
5. Android Studio paketi ile Ekran kaydı almak için.
Üstte sayılanlar sadece ilk akla gelen sebepler olup daha birçok nedenden dolayı Android Geliştirici seçeneklerine ihtiyaç duyabilirsiniz.
- Telefonun Kablosuz MAC adresini bulalım Burada
- Android telefonda IP nasıl değiştirilir Burada
Yorumun için ben teşekkür ederim.
Sade bir makale olmuş, geliştirici seçeneklerini açamayan ya da açmasını bilmeyen arkadaşlar bu makale sayesinde çok rahat açıp kullanabilirler. Anlatım için teşekkür ederim, eline sağlık.
Hayır değil , ama ihtiyaç duymuyorsan aktif etmene gerek yok.
Geliştirici seçeneklerini çok duydum ama aktif edince zarar gelir diye korktum . zararlı bişey değil dimi