Windows ta Çalışma grubu ismi nasıl değiştirilir


Windows ta Çalışma grubu ismi nasıl değiştirilir
Eğer bilgisayarınız evde kullandığınız bir bilgisayarsa veya küçük bir Ofiste bulunuyorsa muhtemelen herhangi bir Active Directory domain veya server olmaksızın bir çalışma grubuna dahildir. Bilgisayar

ağlarında, çalışma grubu (Windows Workgroup), ortak kaynak ve sorumlulukları paylaşan yerel alan ağındaki (LAN) bir bilgisayar topluluğudur. Genellikle klasör ve yazıcılar gibi ortak kaynakları paylaşırlar ve aynı yerel alan ağındaki alt ağ bilgisayarlardan oluşurlar buda dosya, yazıcı ve diğer ağ kaynaklarının kolay bir şekilde paylaşılmasına imkan vermektedir. Çalışma grupları evlerde, okullarda ve küçük işletmelerde küçük LAN'lar için tasarlanmıştır. Örneğin bir Windows Workgroup, 15 veya daha az bilgisayarla en iyi şekilde çalışır. Bir çalışma grubundaki (Workgroup) bilgisayarların sayısı arttıkça yönetilmeleri zorlaştığından alan adları veya istemci / sunucu gibi diğer çözüm alternatiflerine geçilir.

Windows daha kurulumda otomatik olarak bir çalışma grubu oluşturur ismide genelde "WORKGROUP" yada "MSHOME" olmaktadır. Çalışma grubunun üyesi olan her Bilgisayar, diğerlerinin paylaştığı kaynaklara erişebilir ve kendi kaynaklarını paylaşabilir. Çalışma grupları bir şifre ile korunmaz. Bir çalışma grubuna katılmak çok basittir tek yapmanız gereken şey Varsayılan WORKGROUP adını diğer grup katılımcıları tarafından kullanılan (Eşleşen) bir adla değiştirmeniz gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken şey, çalışma grubundaki tüm bilgisayarların benzersiz bir bilgisayar adı olması gerektiğidir. Windows , çeşitli yöntemler kullanarak çalışma grubu adını değiştirmeye izin verir.Yeni çalışma grubu adı için boşluklardan ve aşağıdaki özel karakterlerden kaçınılması gerekir:

~ @ # $% ^ & () = + [] {} | ; :, "". <> /?.

Çalışma grubu ismini şu şekilde değiştirebiliriz

Aşağıda anlatılan yöntem tüm windowslar için geçerlidir. Komutların her windows sürümünde sorunsuz çalışması gerekir.

1. Klavyemizdeki Windows ve R tuşlarına birlikte basalım , açılan çalıştır boşluğuna aşağıdaki komutlardan birini yapıştırıp Enter tuşuna basalım.

sysdm.cpl ,1
sysdm.cpl

Karşımıza gelecek olan Sistem özellikleri Bilgisayar adı sekmesi altında Çalışma Grubu : WORKGROUP Yeralamaktadır.

Çalışma grubu ismini değiştir

2. Üstteki resimde Bu bilgisayarı yeniden adlandırmak için değiştir'i tıklatın kısmında yeralan "Değiştir" Butonuna tıklayalım Yeni açılan ekranda çalışma grubu altında yeralan boşluğa istediğimiz bir ismi verelim buraya yazacağımız kelimelerde üstte belirttiğimiz karakterlerin yeralmaması gerektiğini unutmayınız.

Etki alanı adı değişikliği

Tamam butonuna bastığımzda İşlem gerçekleşecek ve bize değişikliklerin Bilgisayarımızı yeniden başlattıktan sonra etkili olacağını belirten bir uyarı pencersi gösterilecektir.

Etki alanı adı değiştirildi

Eğer üstteki adımlarla uğraşmak yerine aynı işi bir script ile halletmek isterseniz sizler için kodladığımız ve sayfa sonunda paylaştığımız scripti kullanabilirsiniz indirip zipten çıkarttığınız , workgroup isimli klasörün içerisinde "calisma_grubu.vbe" isminde bir script dosyası yeralmaktadır buna çift tıklayıp çalıştırdığınızda yeni çalışma grubu ismini gireceğiniz bir boşluk belirecektir.

Çalışma grubu adı vbs ile değiştirildi

Buraya yeni ismi yazdıktan sonra Tamam butonuna tıklayın , yaklaşık 4 sn sonra aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır.

çalışma grup ismi vbs ile değişti

Böylece işlem tamamlanmış ve çalışma grubu ismi değiştirilmiş olacaktır , Bilgisayarı yeniden başlatıp değişikliklerin etkili olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer aynı işi Powershell komutu ile yapmak isterseniz şağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

Add-Computer -WorkGroupName "Workgroup_Name"

Komutta Workgroup_Name yerine sizin belirlediğiniz bir çalışma grubu ismi gelecektir.


- Komut istemi ile Yeni kullanıcı oluşturalım silelim Burada

- Windowsu script yardımı ile kapatmak Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Adem Sezgin
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Tarık

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha