Yeni windows 10 sürümü olan 1703 ile gelen yeniliklerden birtanesi de Dinamik kilit özelliğidir , windows bir Bluetooth aygıtı ile eşleştirildikten sonra Windows 10 Bluetooth cihazını sürekli olarak izlemeye
Hatırlarsanız Windows Hello , Şifre kullanmadan kullanıcı hesabına giriş deneyimini arttırmak için tasarlanmıştı buna göre yüz tanıma , parmak izi veya tamamlayıcı cihazlar sayesinde şifremizi yazmak zorunda kalmadan kullanıcı girişi yapabiliriz bunun yanında Windows hello uygulamasının aktif olduğu web sayfalarında kimlik doğrulaması içinde kullanılabiliyor , Windows Hello dan bahsetmemin sebebi dinamik kilit özelliğinin ilk isminin "Windows Goodbye" olarak düşünülmesi ve sonrada bundan vazgeçilmesidir.
Dinamik kilit özelliği nasıl kullanılır
Dinamik kilit özelliğinin seçilebilir olması için öncelikle cep telefonumuzun Bilgisayar ile eşleştirilmiş olması gerekir , bu eşleştirme sırasında cep telefonunuzun görünür olduğundan emin olunuz , sonrasında Denetim masası - Donanım ve ses - Aygıtlar ve yazıcılar kısmına tıklayalım burada sol üst köşede yeralan "Aygıt ekle" kısmına tıklayıp
eşleştirme işlemini tamamlayalım , bu sırada cep telefonumuza bir onay gelecektir buna evet diyelim , Ancak bu eşleşmeden sonra dinamik kilit özelliği seçilebilir hale gelecektir. İlgili Dinamik Kilit özelliğini açmak için Sol alt köşedeki windows ikonuna tıklayalım sonrasında - Ayarlar - Hesaplar kısmını seçelim
Açılan ekranda Oturum açma seçenekleri kısmına tıklayalım
Dinamik kilit kısmının altında bulunan "Windows'un uzakta olduğunuzu algılamasına ve cihazı otomatik olarak kilitlemesine izin verin" kısmına tik koyalım.
Yazının başında da belirttiğimiz üzere , Dinamik Kilit, Bluetooth ile eşleşmiş bir telefonun yakınlığına bağlıdır, cihaz yokken windows otomatik olarak bilgisayarı kilitler , Telefon dışındaki Bluetooth cihazları ile de çalışabilir (Denemek gerek) . Bilgisayarınızla eşleştirilmiş birden fazla telefonunuz varsa, hepsi dikkate alınır. Dinamik Kilit özelliğinin çalışabilmesi için Windowsun aşağıdaki eylemleri dakikada birkaç kez gerçekleştirmesi gerekir ve bunların sonucunda Bilgisyar başından uzaklaştığınızı algılayıp kilitlemeyi devreye alır.
- Bluetooth ile eşleştirilmiş cihaza bağlanma (Bağlantı kontrolü)
- Bağlantı için gerekli ortalama sinyal gücü Göstergesi (RSSI) kontrolü
Elbette bu kontrollerde her iki cihazında pil gücünde azalma olacağını yazmaya gerek yok , varsayılan sinyal eşiği -10 desibel (dB) gibi görünmektedir .bunu değiştirmek isterseniz buradaki yöntemi uygulamanız gerekmektedir.
Eline sağlık 🙂
bilgisayarımın kilitlenmesini istemem o yüzden ayarı kapattım teşekkürler.
Microsoft unutulmasını istiyor 🙂
Varsa yoksa windows 10. Windows 8 i unuttuk bakıyorum.:)
Sevgiler...
15 Nisanda çıkacak olan sürümde yaptığım denemelerde oldukça stabil olduğunu gözlemledim , birhayli hata fixlemişler ve daha seri duruyor.
yeni sürümdeki bu özellik güzelmiş. indirip bende bakacağım bu sürüme. Teşekkürler ellerinize sağlık 🙂