Windows aktivasyon durumunuz nedir


Windowsunuz yasal mı bulun
Ülkemizde çoğu kullanıcı, Windowsu farklı yöntemlerle lisansladığı için (Ki genelde buna ilaç deniyor) kalıcı olarak etkinleştirilip etkinleştirilmediğinin farkında değildir , elbetteki yeni bir Bilgisayar

ile birlikte gelen Windowslar bu yazdığımın dışındadır çünkü onlarda bu tür bir sıkıntı olmaz , sağdan soldan indirilen özellikle Windows 11 ve Windows 10 / 8.1 / 8 lerde yine internetten bulunan bazı yöntemler denenir ve Windows un etkinleştirildiği zannedilir oysaki durum sanılanın aksinedir , Windows kullanımına sadece belirli bir süreliğine izin verilmiştir. Buradaki yöntemde Aktivasyon yedeği alınması anlatılırken kullanılan Advanced Tokens manager , Windows kalıcı olarak etkinleştirilmediği zaman yedeği almayacaktır , işte bazılarının kalıcı etkinliği sınamak amacı ile kullandığı yöntem budur , fakat tüm bunlar biraz zahmetli yöntemlerdir , aslında yaygın olarak bilindiğini düşündüğüm fakat yabancı kaynaklarda da bolca rastladığım "Windows 11 - 10 - 8.1 im kalıcı olarak aktive edilmişmi ?" soruları sebebi ile bu kısa ipucunu yazmaya ihtiyaç duydum , kullandığım .vbs scripti bir SLMGR.VBS komutudur (yazı sonunda bahsedeceğim), ve bu vbs çalıştırıldığında windowsumuz kalıcı olarak etkinleştirilmiş mi etkinleştirilmemişmi anında ekrana yansıtmaktadır.

Windows 11 Lisansınız yasal mı kontrol edin

Ayarlar - Sistem - Etkinleştirme - Etkinleştirme durumu kısmına tıklayın , karşınıza aşağıdaki gibi bir resim gelecektir.

Windows yasal mı komutla bul

Aynı yere aşağıdaki komutu vererek te ulaşabilirsiniz.

ms-settings:activation

Üstteki komut her Windows sürümünde geçerlidir.

Windows 10 Lisansınız yasal mı kontrol edin

Ayarlar uygulamasına tıklayın ardından Güncelleştirme ve güvenlik - Etkinleştirme kısmına gittiğinizde Windows dijital bir lisans ile etkinleştirildi yazısı size windowsun lisans durumunu bildirecektir.

Windows lisans durumu nedir

Aynı yere aşağıdaki komutu vererek te ulaşabilirsiniz.

ms-settings:activation

Gel gelelim bu yöntem Tüm windows sürümleri için geçerli değildir , Eski Windows sürümlerinde ; Bilgisayarımı sağ tıklayıp özellikler diyerek aktivasyon durumunu kontrol edebilirsiniz fakat yasal olmayan yazılımlarla etkinleştirilmiş Windowslar , Yasal windowslardan  ayrılamazlar çünkü her iki durumda da Etkinleştirildi diye belirtecektir bu sebepledirki aşağıda tüm windows sürümlerinde geçerli olan Vbscript ve Cmd komutu yöntemleri verilecektir.

Windows kalıcı olarak Etkinleştirilmiş mi Bir komutla bulun

Komut istemi dediğimiz Cmd yi çalıştırıp aşağıdaki komutu kopyala yapıştır ile veya yazarak uygulayın.

slmgr /xpr

Ardından Enter tuşuna basın karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Windows yasal mı komutla bul

VBSscript yardımı ile Windows Etkinleştirilmiş mi bulun

Aşağıdaki kodları Windowsun her sürümünde kullanabilirsiniz. Windowsunuz yasal mı, Kalıcı olarak etkinleştirilmiş mi bilgisini size verecektir. Aşağıdaki scriptin hazır halini sayfa sonundaki indirme linkinden edinebilirsiniz.

'Edited by: Velociraptor
'www.sordum.net
Set oShell = WScript.CreateObject("WSCript.shell")
oShell.run "slmgr.vbs -XPR"

Kodu Windows 11, 10 - 8.1 - 8 ve 7 makinalarda kullandım , Windows 10 internetten bulunmuş bir aktivasyon yöntemi ile test amaçlı aktive edildi (Lütfen yasal Windows kullanınız),test sonuçları aşağıdadır:

Windows Bildirim modunda

Windows bildirim modunda

Eğer üstteki gibi Bildirim modu uyarısı alıyorsanız Windowsunuz Etkinleştirilmemiş demektir eğer Yasal windows anahtarına sahipseniz Çalıştır'a aşağıdaki komutu verip yönergeleri takip etmeniz gerekir

slui.exe 4

Buradan seçeceğiniz telefonla aktifleştirme seçeneği ile devam edip aktifleştirmeyi deneyebilirsiniz , elbette Windowsu yeniden aynı anahtarla kurmak ta diğer bir seçenek olabilir

Toplu etkinleştirme xx.yy.zz tarihinde sona erecek

Toplu etkinleştirme sona erecek uyarısı

Sizde scripti çalıştırarak Windowsunuz gerçekten kalıcı olarak mı etkinleştirilmiş öğrenebilirsiniz , elbette SLMGR.VBS komutları sadece bundan ibaret değildir :

Windows sürümünüzü ve lisans durumunuzu öğrenin

1. slmgr.vbs /ipk <Ürün anahtarınız> : Bu komutla yasal ve geçerli olan ürün anahtarınızı değiştirebilirsiniz , eğer değiştirmeye çalıştığınız ürün anahtarı geçersizse hata verecektir.
2. slmgr.vbs /ato [Activation ID] : Windows u Online olarak aktive etmeye çalışır (Retail ve volume de)
3. Slmgr.vbs /dlv all : Kurulu Windos Sürümünün  Activation ID sini verir
4. Slmgr.vbs /dli [Activation ID | All] :  Detaylı Lisans bilgisini gösterir , fakat sadece Slmgr.vbs /dli şeklinde kulanılması da yeterlidir.
5. Slmgr.vbs /xpr [Activation ID] : Ürünün etkinleştirmesinin hangi tarihte sona ereceğini gösterir (üstte kullandık)
6. Slmgr.vbs /upk [ActivationID] : Ürün anahtarını Kaldırır (Uninstall)
7. Slmgr.vbs /rearm : Aktivasyon sayacını Sıfırlar (Resetler)
8. Slmgr.vbs /rilc : %SystemRoot%\system32\oem ve %SystemRoot%\System32\spp\tokens. de yeralan Lisansların hepsini yeniden kurar (Komut admin yetkisinde çalıştırılmalıdır)

slmgr.vbs /ipk
slmgr.vbs /ato
slmgr.vbs -dli
slmgr.vbs -xpr
slmgr.vbs -dlv
Slmgr.vbs /upk
Slmgr.vbs /rearm
Slmgr.vbs /rilc
slmgr.vbs

Tüm komutlara Buradan ulaşabilirsiniz

Slui.exe yardımı ile Ürün anahtarınızı değiştirin

Windows Lisansını Etkinleştirmek veya Değiştirmek için SLUI.exe aracını kullanabilirsiniz. Klavyenizdeki Windows ve R tuşlarına birlikte basın ve açılan boşluğa aşağıdaki komutu verin

slui.exe

Karşınıza aşağıdaki gibi bir bildirim ekranı gelecektir. Buradan Windows anahtarını değiştirebilir veya Etkinleştirebilirsiniz.

Ürün anahtarı değiştirme ekranı

Üstteki yöntemlerden sadece İlk yöntem (SLMGR.VBS) ile kalıcı etkinleştirme anlaşılabilmektedir ilgili vbs scriptini aşağıdaki indirme linkinden edinebilirsiniz.

- Açılmayan bilgisayardan Windows Ürün anahtarını alalım Burada

- Bir komutla Windows 10 ürün anahtarımızı bulalım Burada

- Windows 10 ürün anahtarını değiştirelim Burada

- BIOS a gömülü Windows 10/8.1 ürün anahtarını bulalım Burada

10 Ağustos 2016 Tarihli başlık güncellendi


23 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Kaan
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Fatih
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for TRWE_2012
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Windoes
  9. Avatar for Velociraptor
  10. Avatar for Umut
  11. Avatar for TRWE_2012

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha